Obiectivul lui Alonso în 2018, câștigarea titlului în WEC: “Ăsta e planul”

Obiectivul lui Alonso în 2018, câștigarea titlului în WEC: “Ăsta e planul”

Fernando Alonso a debutat în acest an în World Endurance Championship, Campionatul Mondial de Anduranță, timp în care a și câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans. Spaniolul nu este mulțumit încă, spunând că țelul principal este să câștige și titlul în WEC.

Înaintea cursei de anduranță de la Silverstone din această lună, Alonso a recunoscut că a decis să intre în competiție datorită cursei de la Le Mans. Pilotul a realizat însă că totul ține și de motivația de a strânge cât mai multe titluri în competițiile mondiale.

“Când am decis să intru în super-season, am făcut-o pentru Le Mans. Acolo am avut parte de marea victorie, acela a fost targetul principal. Dar nu am subestimat campionatul mondial pentru că să fii campion mondial în Formula 1 și în anduranță e destul de atractiv. Ăsta e planul” – Fernando Alonso.

După ce a câștigat cursa de la Le Mans și cursa de 6 ore de la Spa Francorchamps, Alonso stă pe primele locuri alături de piloții cu care își împarte mașina, Kazuki Nakajima și Sébastien Buemi. Chiar și așa, Alonso nu crede că e neapărat favorit la câștigarea competiției.

“După două curse, avem un avantaj bun, însă mai sunt 6 curse de disputat”, a concluzionat spaniolul.

Alonso vrea să își adjudece faimoasa Triplă Coroană. Piloții o pot câștiga dacă adună în palmares un titlu la Formula 1, o victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans și o victorie în Indy 500.

Până acum, un singur pilot le-a câștigat pe toate trei, în persoana lui Graham Hill. Singurii doi piloți încă activi și care au două din cele trei competiții câștigate sunt Alonso și Juan Pablo Montoya. Alonso mai trebuie să câștige doar la Indy 500, în timp ce Montoya trebuie să câștige la Le Mans.