Liberty Media: “Marchionne a decis multe lucruri privind viitorul Formulei 1”

Liberty Media: “Marchionne a decis multe lucruri privind viitorul Formulei 1”

Lumea Formulei 1 încă este în stare de șoc după ce șeful Ferrari Sergio Marchionne a murit, însă Chase Carey, CEO-ul Liberty Media spune că în ultima perioadă, el și Marchionne au discutat și luat mai multe decizii referitoare la viitorul competiției.

Moartea lui Marchionne poate duce și la o reanalizare a agendei pentru viitorul competiției. Ferrari s-au luat la harță cu Liberty Media de câteva ori în ceea ce privește planurile pentru 2021, chiar amenințându-i pe aceștia că vor părăsi competiția la un moment dat. În ultimele săptămâni însă, lucrurile au început să se îndrepte.

“Am vorbit cu Sergio în Austria și am căzut de comun acord asupra mai multor obiective pe care să le atingem și asupra direcției pe care să o urmăm. Nu am avut niciodată intenția să pun presiune pe Ferrari, doar că am vrut să avem baza de la care să plecăm pentru a face unele schimbări. Logica noastră trebuie înțeleasă, vrem să avem o Formula 1 pentru fani, nu pentru echipe” – Chase Carey, CEO Liberty Media.

Carey este șeful competiției din 2016, atunci când a preluat conducerea de la Bernie Ecclestone.

“I-am purtat un respect incredibil lui Marchionne, pentru ceea ce a realizat în sport și în afaceri, dar mai ales pentru energia și pasiunea pe care o emana peste tot. A fost un lider puternic, toți oamenii de succes sunt așa”, a mai comentat Carey.

Șeful Liberty Media va trebui să înceapă să clădească acum o relație cu noii oamenii de la Ferrari, indiferent de cine îi va lua într-un final locul lui Marchionne la Scuderie.

“M-am văzut cu Louis Camilleri de câteva ori, însă trebuie să îi oferim timpul necesar pentru a se acomoda. Dacă și când vom ajunge la un acord? Nu îmi place să pun termene, mai ales în mod public. Trebuie să stabilim un program cu echipele și să vedem un progres real pentru 2021”, a concluzionat șeful Liberty Media.