Șeful Renault Formula 1: “Nu puteam rata ocazia să semnăm cu Daniel Ricciardo”

Șeful Renault Formula 1: “Nu puteam rata ocazia să semnăm cu Daniel Ricciardo”

“Nu puteam rata ocazia să semnăm cu Daniel Ricciardo”, așa a prezentat situația Cyril Abiteboul. Mutarea arată că producătorul francez vrea să fie luat în serios de competitori.

Echipa de Formula 1 Renault nu a riscat nicio secundă să piardă oportunitatea de a semna cu Daniel Ricciardo. Cel puțin asta a declarat Cyril Abiteboul, șeful Renault, după ce presa a titrat despre trecerea lui Ricci de la Red Bull la formația franceză.

Abiteboul a recunoscut că un alt pilot aflat în vizorul Renault a fost Esteban Ocon, dar că discuțiile cu acesta nu s-au materializat. De asemenea, și Carlos Sainz s-a aflat în discuții cu formația, însă Ricciardo “era singura opțiune valabilă pentru a avea un pilot 100% Reanult”.

Despre Ocon, Abiteboul a spus că Mercedes ar fi fost de acord să îl împrumute la Renault. Cu Ricciardo liber de contract, Renault a pus mână pa australian, considerându-l “o șansă prea bună pentru a fi ratată”.

“Nu ne-am fi permis să nu semnăm cu el. O asemenea ocazie apare o singură dată la doi sau trei ani. Data viitoare când trenul cu piloți de top va ajunge în gară, s-ar putea întâmpla după 2021”, a declarat Abiteboul.