Stroll senior salvează echipa Force India de la faliment

Stroll senior salvează echipa Force India de la faliment

Echipa de Formula 1, Force India, va scăpa de insolvență, astfel că cei 405 angajați ai companiei cu baza în Anglia își vor putea păstra locurile de muncă.

Formația urmează să fie salvată de un consorțiu condus de miliardarul canadian Lawrence Stroll. Creditorii echipei vor fi plătiți, astfel că toți cei 405 angajați ai echipei cu baza la Silverstone, condusă până acum de omul de afaceri indian Vijay Mallya, își vor păstra locurile de muncă.

În afară de Stroll senior, tatăl lui Lance Stroll, în echipa care va salva formația sunt și antreprenorii Andre Desmarais, Jonathan Dudman, John Idol, investitorul în telecomunicații John McCaw Jr., Michael de Picciotto și Silas Chou.

“Această înțelegere întărește siguranța viitorului Force India în Formula 1 și va permite acesteia să concureze la potențial maxim. Sunt extrem de încântat că avem în spate un grup de investitori așa de puternic și care cred în noi, care văd potențialul pe care Force India îl are în Formula 1” – Otmar Szafnauer, COO Force India.

Force India concurează cu Sergio Perez și Esteban Ocon, ultimul fiind împrumutat de la Mercedes. Lance Stroll va ajunge cel mai probabil la echipă în 2019, pilotul de 19 ani concurând în prezent pentru Williams.

Formația a intrat în insolvență la final de lună iulie, Perez fiind cel care a demarat procedura pentru a o salva de la faliment. Mexicanul era unul dintre creditori, cu o sumă de mai bine de 4 milioane de dolari, ca parte a sponsorizărilor pe care le-a adus la formație. De asemenea, Mercedes aveau de primit peste 13 milioane de euro de la echipă.