Formula 1 – Christian Horner dezminte orice informație legată de trecerea lui Fernando Alonso la Red Bull

Formula 1 – Christian Horner dezminte orice informație legată de trecerea lui Fernando Alonso la Red Bull

Christian Horner, team principal la Red Bull, a negat complet informația cum că Fernando Alonso ar putea ajunge la echipă în locul lui Daniel Ricciardo, care din 2019 va concura pentru Renault.

Despre spaniol s-a titrat de multe ori că ar putea trece la Red Bull, însă acest lucru nu s-a întâmplat în cei 18 ani de activitate în Formula 1. Horner crede că dublul campion mondial nu s-ar putea acomoda cu modul de lucru al Red Bull, având în vedere istoria și reputația pe care Alonso o are.

“Îi port un respect grozav lui Fernando, este un pilot grozav, chiar fantastic. Dar cred că nu s-ar potrivi la noi. Are tendința să creeze haos peste tot pe unde merge. Nu cred că ar fi prea sănătos să îl aducem pe Fernando la echipă. Cred că vrem să continuăm să investim în piloți tineri, nu în piloți care sunt în ultima parte a carierei lor” – Christian Horner, team principal Red Bull.

Horner ar prefera să se uite mai întâi în ograda proprie, adică în cadrul academiei proprii de piloți juniori, de unde să găsească un coechipier pentru Verstappen. Întrebat despre cine ar putea să îi ia locul lui Ricciardo, Horner a declarat că toate opțiunile rămân deocamdată deschise, inclusiv aducerea unui pilot din exterior.

“Avem câțiva piloți cu care avem contract și care sunt extrem de talentați, așa că o să evaluăm situația și o să vedem ce se va întâmpla. Mașina noastră este una extrem de atractivă, așa că nu cred că vom duce lipsă de pretendenți. Ne vom uita peste tot, chiar și la surse exterioare, dar am prefera un pilot de casă. Vettel, Verstappen, Ricciardo, Sainz, Gasly, toți sunt piloți care au livrat pentru noi, sunt toți produsele programului de juniori Red Bull”, a mai adăugat Horner.

Sainz și Gasly sunt acum în topul listei de candidați pentru echipa senioare. Amândoi piloții vor fi analizat și evaluați pe îndelete înainte de o decizie finală.