MotoGP – KTM va rula cu o singură motocicletă în cursa de casă

Cei de la KTM vor avea doar o singură motocicletă în cursa MotoGP de casă din Austria din acest weekend.

Bradley Smith va fi singurul care va ieși pe pistă, după ce Pol Espargaro și-a rupt clavicula în urma unei accidentări suferite în timpul încălzirii dinainte de cursa de duminică de la Brno. Spaniolul va rămâne în spital pentru îngrijiri medicale, team managerul Mike Leitner confirmând că pilotul nu va lua parte la cursa de pe Red Bull Ring.

“Pol a fost internat la un spital din Barcelona luni dimineața. Am aflat că nu trebuie să fie operat, că e vorba doar despre o fisură, nu despre o fractură gravă a claviculei. Nu a suferit niciun fel de accidentare la alte oase sau la coloană. Când se va reduce inflamația, va fi din nou supus unor teste medicale. Pol trebuie să se odihnească, pentru că suferă de dureri la gât. O să stea în spital până la final de săptămână, așa că nu va concura la Spielberg”, a declarat Leitner.

Anul trecut, KTM intra pe pista din Austria cu trei piloți, dintre care al treilea în persoana lui Mika Kallio care a terminat pe un uluitor loc 10 în acea cursă. Kallio nu va putea însă participa în acest weekend la cursa austriacă, fiind în convalescență după un accident suferit acum două săptămâni la Marele Premiu al Germaniei.