Marquez: “Honda a făcut o alegere bună în a-l coopta pe Lorenzo”

Marquez: “Honda a făcut o alegere bună în a-l coopta pe Lorenzo”

Marc Marquez a vorbit despre viitorul său coechipier, Jorge Lorenzo, spunând că nu ar avea nicio scuză dacă acesta îl va învinge în 2019.

Marquez a adus în discuție mutarea celor de la Honda după ce viitorii coechipieri s-au întrecut ca pe vremuri la Red Bull Ring în Austria. Actualul deținător al titlului a terminat cursa pe locul al doilea, după un final de cursă cu trei tururi de foc în care s-a bătut cu cei doi piloți de uzină Ducati, Lorenzo și Dovizioso. Marquez nu a putut răspunde accelerației pe care piloții Ducati au reușit-o pe cele trei linii drepte și lungi ale circuitului austriac.

“Din fericire anul viitor Lorenzo nu va mai fi la Ducati. Atunci nu voi mai avea nicio scuză. E clar că are un punct de frânare tare. Frânează târziu, dar azi am reușit să frânez mai târziu ca el. Am stat bine de tot la capitolul ăsta. Desigur, ei au o accelerație foarte bună. La anul nu va mai fi la Ducati, așa că nu o să mai am nicio scuză. Cred că Honda au făcut o mutare bună pentru că Lorenzo poate câștiga pe motocicleta noastră. Va fi interesant să îl vedem pe Honda. Va fi rapid, fără doar și poate” – Marc Marquez.

Având probleme cu depășirea modelului Ducati și în ultimul tur de la Brno, Marquez a fost mulțumit de rezultatele de duminică din Austria, chiar dacă a pierdut cursa a doua oară în ultimele viraje. Parte din vină a purtat-o strategia, este de părere spaniolul. Marquez a setat un ritm de cursă alert încă din startul întrecerii, în încercarea de a se distanța de cele două Ducati de uzină și de a avea, spera el, doar o singură motocicletă cu care să se lupte spre final.

“Azi am încercat. La Brno nu am încercat pentru că nu mă simțeam bine și mi s-a părut o pierdere de vreme pentru că am avut mai multe șanse să pierd decât să câștig. Azi am încercat să îmi schimb strategia. Am încercat să trag tare de la început pentru că îmi doream să ajung spre final de cursă cu doar o motocicletă Ducati după mine. E greu pentru noi să ne batem cu Ducati, însă chiar și așa am putut să ne atingem scopul, care era să luptăm doar contra unui Ducati”, a mai declarat Marquez.

Cursa din Austria a fost a cincea la rând în care Marquez a reușit să își păstreze poziția de lider în campionat. Principalul contracandidat la titlu, Valentino Rossi, a reușit să mai limiteze din pierderi intr-un weekend de pomină pentru Yamaha. Marquez și-a mărit avantajul în fața italianului la 59 de puncte.