Villeneuve: “Stroll ar trebui să plece acum de la Williams”

Villeneuve: “Stroll ar trebui să plece acum de la Williams”

Fostul campion mondial de F1, Jacques Villeneuve, crede că pilotul canadian Lance Stroll ar trebui să plece imediat de la Williams.

Tatăl lui Stroll, miliardarul Lawrence Stroll este șeful unui consorțiu care tocmai a cumpărat Force India.

“Lance ar trebui să își termine sezonul la Force India. Nu trebuie să mai aștepte. Ar trebui să piloteze la ei începând cu Belgia”, a declarat Villeneuve, campion mondial în 1997.

Chiar dacă Esteban Ocon și Sergio Perez sunt încă sub contract cu Williams, Villeneuve crede că Stroll ar trebui să intre de urgență în echipă.

“În Formula 1 poți face orice. Am văzut asta în trecut. Schimbările de piloți în timpul sezonului sunt posibile”, a mai explicat Villeneuve.

Legendarul pilot a declarat recent că Williams, echipa cu care a câștigat titlul din 1997, este pe ducă. Faptul că Stroll va pleca de la echipă ar putea fi ultimul cui din coșciugul echipei, a declarat fostul pilot.

“Pierderea nu doar a lui Lawrence, dar și a sponsorului Martini probabil că este ultimul cui din coșciug. Vor pierde și drepturile de televizare, pentru că o să fie la coada clasamentului. Nici măcar piloții plătiți nu vor mai vrea să stea la formație”, a explicat Villeneuve.

Villeneuve spune că Force India, pe de altă parte, este o achiziție bună făcută de Lawrence Stroll.

“Organizația în sine e mai bună ca Williams. S-au oprit din dezvoltare în acest an pentru că nu și-au permis să o continue. Lawrence a crescut mereu brandurile pe care le-a creat sau cumpărat. Nu a putut face asta la Williams pentru că nu a fost proprietar, dar influența pe care o va avea la Force India va fi mai mare. Îi va ajuta. Force India a rămas o echipă competitivă, nu ca Williams”, a concluzionat Villeneuve.