Fernando Alonso nu va concura în Formula 1 în 2019

Fernando Alonso nu va concura în Formula 1 în 2019

De două ori campion mondial, Fernando Alonso nu va mai participa în Marele Circ începând cu 2019.

McLaren a anunțat oficial decizia lui Alonso marți, la mijlocul vacanței de vară a Formulei 1, spaniolul spunând că s-a hotărât mai devreme să facă acest pas, dar că va lăsa mereu o posibilitate de reîntoarcere în F1 pentru viitor. Alonso a discutat mereu despre viitorul său incert la Formula 1 mai ales din cauza unui sezon slab pe care l-a făcut la McLaren și datorită monopolului creat de echipele mari din fruntea clasamentului.

“După 17 ani superbi în acest sport grozav, a venit timpul să fac o schimbare și să merg mai departe. M-am bucurat de fiecare minut al acelor sezoane grozave și nu am cuvinte să le mulțumesc oamenilor care au continuat să le facă atât de speciale. Mai am câteva Mari Premii la care voi concura în acest an și le voi parcurge cu mai multă dedicare și pasiune ca niciodată” – Fernando Alonso.

Alonso a lipsit de la Marele Premiu al Principatului Monaco din 2017 pentru a participa la Indianapolis 500. McLaren nu i-au permis să participe și în acest an, însă l-au lăsat pe spaniol să concureze în WEC.

Alonso a câștigat Cursa de 24 de ore de la Le Mans după prima încercare cu Toyota. Cu două curse la Monaco deja câștigate, victoria lui Alonso de la Le Mans înseamnă că acesta mai are de câștigat doar un cursa la Indy500 pentru a-și adjudeca celebra Triplă Coroană. Pilotul nu a confirmat încă ce va face începând cu 2019.

“Vom vedea ce îmi rezervă viitorul, mereu apar tot felul de oportunități noi”, a mai declarat spaniolul.

Pilotul cel mai probabil că nu își va mai adjudeca niciun titlu de Mare Premiu la cele 32 pe care le-a reușit până acum înainte de a părăsi competiția, fiind la mică distanță de podiumul cu numărul 100. Chiar și așa, îi va întrece pe Jenson Button și Michael Schumacher dacă va reuși să termine sezonul cu 311 starturi, număr depășit doar de Rubens Barrichello, care a luat nu mai puțin de 322 de starturi în competiție.