Formula 1 – Christian Horner, despre motivul plecării lui Ricciardo de la Red Bull

Formula 1 – Christian Horner, despre motivul plecării lui Ricciardo de la Red Bull

Orice speranță la o despărțire frumoasă între Daniel Ricciardo și Red Bull dispare încet încet după ce liderul echipei Christian Horner a aruncat mai multe grenade spre australian, într-un interviu recent.

Încă sub efectul anunțului brusc al lui Ricci legat de plecarea la Renault, Horner a vorbit pe îndelete despre de ce crede că australianul a luat această decizie. Într-un interviu de o oră acordat producției video F1 Beyond The Grid, Horner a lăsat să se înțeleagă că Ricciardo fuge de fapt de o bătălie între el și Max Verstappen pe care știa că nu o poate câștiga.

“E neplăcut că va părăsi echipa, însă cred că s-a gândit că după 5 ani are nevoie de o nouă provocare. I-a ales pe cei de la Renault pentru că are impresia că sunt în creștere. Știe produsul Renault foarte bine și a adunat experiență în urma timpului pe care l-a petrecut la noi. Cred că vrea să fie pionul principal într-un loc mai puțin dezvoltat”

“Nivelul de competitivitate dintre el și Max e intens. Max crește din ce în ce mai mult și mai rapid și cred că Daniel a decis că ar fi timpul să se retragă și să caute altceva. A spus că își dorește o provocare. Dacă te uiți la motivele raționale, e greu să înțelegi de ce a ales să facă asta. El știe că Max continuă să crească în ceea ce privește viteza, așa că nu vrea să rămână pilotul secund al formației. Nu că cei doi ar primi tratamente diferite” – Christian Horner, team principal la Red Bull.

Ricciardo a adunat 118 puncte până acum și se află în fața lui Verstappen, care a strâns doar 105 puncte în clasamentul piloților, chiar dacă pilotul australian a fost mai lent în general în calificări. Horner insistă că Ricci se bucură de un statut egal cu cel al lui Verstappen, echipa făcând tot ce a putut pentru a-l convinge să rămână.

“Recunosc, a fost ca atunci când insiști să inviți în oraș o fată care pur și simplu nu vrea asta. Daniel a vorbit și cu proprietarul Dietrich Mateschitz, cu mine, cu Dr. Helmut Marko, efectiv ne-am chinuit să îl convingem să rămână. Dar dacă nu ești cu sufletul aici, nu ai ce să faci. I-am oferit absolut tot ce a cerut și totuși, nu a fost destul”, a concluzionat Horner.