Formula 1 – Kimi Raikkonen aproape să semneze pe încă doi ani cu Ferrari

Formula 1 – Kimi Raikkonen aproape să semneze pe încă doi ani cu Ferrari

Kimi Raikkonen va semna pentru încă doi ani cu Ferrari, dacă este să ne luăm după presa franceză. Jurnaliștii au titrat că finlandezul va rămâne alături de Vettel până la final de sesiune 2020.

Raikkonen se pregătea să plece de la Scuderie și să fie înlocuit de Charles Leclerc, până înainte de moartea președintelui Ferrari Sergio Marchionne. Acesta din urmă îl dorea pe Leclerc la Ferrari după doar un an de activitate în Formula 1.

Noii șefi de la Maranello îl preferă pe Raikkonen la echipă, pentru a menține stabilitatea, zguduită de moartea subită a lui Marchionne. Vettel a susținut mereu rămânerea lui Kimi la echipă, vorbind tot timpul despre înțelegerea care a existat între ei încă din 2015.

Leclerc a fost peste coechipierul Marcus Ericsson în sezonul său de debut la Formula 1. Campionul Formulei 2 nu duce lipsă de oferte pentru anul următor. Echipa elvețiană va continua să se dezvolte, în timp ce Haas, cealaltă echipă cu motorizare Ferrari, de multe ori cea mai bună dintre restul echipelor, ar putea evolua peste formațiile de mijloc.