Massa îl compară pe Fernando Alonso cu Michael Schumacher

Fernando Alonso este la fel de talentat ca pilot cum a fost și Michael Schumacher, spune Felipe Massa.

Aflat în cel de-al 17-lea sezon în Formula 1, al cincilea la McLaren, viitorul lui Alonso rămâne deocamdată incert. Acesta a anunțat că părăsește Formula 1 însă nu a menționat nimic despre ce urmează să facă în 2019. Indycar? 

Fostul pilot Ferrari, brazilian Felipe Massa, care a lucrat și cu Schumacher, și cu Alonso, spune că în ciuda discrepanțelor dintre performanțele celor doi, ambii sunt la fel de talentați.

“Trebuie să recunosc că nu a fost ușor să trăiesc pe lângă el. Alonso are darul, are talentul, înțelege cursa și poate merge foarte tare. Este un pilot inteligent cu pregătire grozavă, fapte pe care le-aș spune și despre Michael. Am avut o relație strânsă cu Michael. Eram tânăr și dornic să acumulez din cunoștințele pe care le avea deja de 7 ori campionul mondial, iar Schumacher m-a tratat extrem de bine. Cu Fernando m-am luptat într-o cu totul altă formă. În afara competiției nu aveam nicio problemă cu Alonso, însă când își punea casca devenea o cu totul altă persoană. E în stare să despartă o echipă. Am văzut asta în multe dintre echipele în care a pilotat. Asta este o problemă pentru el”, a declarat Felipe Massa.

Despre Alonso se vehiculează că va trece la IndyCar începând cu 2019, pilotul concurând deja în World Endurance Championship pentru Toyota.