MotoGP – Cei doi piloți ai formației satelit Yamaha, SIC Racing, au fost anunțați

MotoGP – Cei doi piloți ai formației satelit Yamaha, SIC Racing, au fost anunțați

Lin Jarvis de la Yamaha a confirmat că echipa satelit SIC Racing va pregăti motociclete pentru Franco Morbidelli și Fabio Quartararo pentru 2019, când va debuta în MotoGP.

Morbidelli se află în sezonul său de debut la MotoGP cu formația satelit Marc VDS Honda, acolo unde pilotul de 23 de ani a reușit cel mai bun rezultat un locul 9 la Marele Premiu al Spaniei. Înțelegerea îl va plasa pe câștigătorul campionatului la Moto2 din 2017 la cârma unei motociclete ca cea a lui Valentino Rossi, mentorul și conaționalul lui Morbidelli.

Quartararo este la al doilea sezon în Moto2 cu Speed Up Racing, reușind prima sa victorie în Catalunia mai devreme în acest sezon. Francezul a semnat cu echipa după plecarea lui Lorenzo la Honda, urmată de retragerea lui Dani Pedrosa din circuit. Fabio a terminat al 13-lea la Moto2 anul trecut.

“L-au ales pe Franco Morbidelli, un pilot interesant pentru că e campion mondial, un pilot de academie VR46 care are talent. Cred că va face lucruri mult mai bune pe modelul M1 decât ce face anul acesta pe motocicleta Honda. Nu am avut niciun dubiu despre el încă de la început

În cazul lui Quartararo, acesta este un începător, e tânăr, are doar 19 ani, dar are cu siguranță mult talent. S-a cam rătăcit puțin, dar anul acesta este unul promițător pentru el. Cred că poate fi unul dintre piloții foarte buni pentru viitor” – Lin Jarvis.

Un alt pretendent la un loc în formația satelit Yamaha a fost Alvaro Bautista. Acesta însă ia deocamdată în considerare alte variante, cum ar fi Moto2 sau WorldSBK. Între timp, Marc VDS va ieși cel mai probabil din circuit la final de sezon, astfel că la clasa mare vor lua startul 22 de motociclete în 2019.