Carlos Sainz îi ia locul lui Alonso la McLaren, lucru confirmat de actualul pilot Renault

Carlos Sainz îi ia locul lui Alonso la McLaren, lucru confirmat de actualul pilot Renault

Potrivit ESPN, McLaren îl va anunța pe Carlos Sainz ca înlocuitor pentru Fernando Alonso în această săptămână, fapt ce îi va permite lui Pierre Gasly să treacă la Red Bull în 2019.

UPDATE:

Dacă de dimineață eram la stadiul de știre încă neconfirmată oficial, în jurul pranzului Carlos Sainz a confirmat trecerea sa la McLaren în 2019.

McLaren au confirmat deja că Alonso va părăsi competiția, punând capăt lunilor întregi de speculații privind viitorul său. Echipa se pregătea de mult pentru această mutare, făcându-și planuri pentru viitor și discutând cu Sainz și Ricciardo în legătură cu un loc la formație începând cu 2019.

Discuțiile cu Ricciardo nu au fost de succes. La început de august, australianul și-a anunțat plecarea la Renault pentru sezonul viitor, urmând să fie coechipier cu Nico Hulkenberg în locul lui Sainz. Acesta din urmă a pilotat la Renault ca împrumutat al celor de la Red Bull, nereușind să treacă direct la echipa mare de la Toro Rosso.

Plecarea lui Ricciardo a făcut din Sainz și Gasly principalii favoriți la ocuparea locului liber. Surse au declarat pentru ESPN că Sainz urmează să fie cooptat de McLaren pentru un contract de 2 ani. Gasly va fi astfel principalul favorit la a concura alături de Max Verstappen la Red Bull începând cu sezonul viitor.

În ceea ce privește viitorul coleg al lui Sainz, acesta este deocamdată necunoscut. Dacă Stoffel Vandoorne va fi lăsat să plece de la echipa sa, atunci juniorul Lando Norris ar putea fi unul dintre pretendenți. La scurt timp după anunțul plecării lui Alonso, Norris a postat pe Twitter o imagine cu un singur cuvânt: “Interesant”