Locul patru la final de stagiune, adevăratul țel penru Rossi în 2018

Locul patru la final de stagiune, adevăratul țel penru Rossi în 2018

Obținerea locului patru la final de an este un țel realist, este de părere pilotul Yamaha, Valentino Rossi.

Chiar dacă momentan Rossi ocupă locul al doilea în clasament, cu 8 etape înainte de finalul de sezon, diferența dintre el și liderul Marc Marquez este de 59 de puncte. Reușind un loc 6 pe Red Bull Ring plecând al 14-lea din grilă, Rossi este acum la doar 12 puncte în fața locului al treilea ocupat de Jorge Lorenzo, câștigatorul cursei din Austria. Coechipierul spaniolului de la Ducati, Andrea Dovizioso, a termina cursa pe patru și se află la doar un punct în spatele lui Lorenzo.

Deși speră că forma slabă a Yamaha din Austria nu se va mai repeta și la Silverstone, Rossi crede că Lorenzo și Dovizioso sunt extrem de aproape în a-l depăși în campionat din cauza ritmului superior de care dau dovadă, motiv pentru care au și reușit victorii în ultimele 2 etape.

“Realistic vorbind, cred că Ducati mă vor depăși cu ambele motociclete, pentru că acum sunt extrem de aproape de mine și sunt foarte rapizi. Va fi grozav să ne batem pentru podium la fiecare cursă, dar au fost mai rapizi și anul trecut, așa că va fi greu. Dar vom continua să luptăm și să sperăm că pe următoarele circuite, cu mai multe viraje, vom fi aproape de ei. La cursa de anul trecut de la Silverstone am făcut o treabă bună, am plecat din prima linie și am rămas în față. Am condus cursa timp de 16 tururi și la un moment dat am crezut că voi învinge, însă Dovizioso și Vinales m-au întrecut. Putem fi rapizi, dar trebuie să vedem dacă Marquez și cele două Ducati sunt mai rapizi decât anul trecut” – Valentino Rossi.

Înainte de cursa de la Silverstone, Rossi va efectua un test la Misano duminică, înainte de cel de la Aragon de după Marele Premiu al Angliei. 

“Important este să începem să încercăm ceva. Misano e important pentru că e cursa mea de casă. Dar și așa nu cred că în aceste două teste vom face vreun progres. Anul trecut nu am concurat la Misano pentru că eram accidentat, așa că ar fi frumos dacă aș obține un rezultat bun pentru toți acei fani care vor veni să mă vadă”, a concluzionat Doctorul.