Sebastian Vettel l-ar mânca de viu pe Leclerc, crede Jacques Villeneuve

Sebastian Vettel l-ar mânca de viu pe Leclerc, crede Jacques Villeneuve

Vettel l-ar distruge pe Charles Leclerc, “l-ar mânca de viu” dacă ar face pereche cu el la Ferrari în 2019, este de părere fostul campion mondial Jacques Villeneuve. Despre Leclerc se vorbea în ultimele luni că ar urma să treacă la Scuderie, însă lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește viitorul tânărului pilot după moartea lui Sergio Marchionne.

Noua conducere Ferrari nu împărtășește părerea regretatului CEO al Scuderiei, motiv pentru care lui Kimi Raikkonen i s-ar fi propus deja un contract pe doi ani la Ferrari. Villeneuve crede că mișcarea ar fi una benefică pentru Leclerc, deoarce nu îl vede pe Vettel ca fiind prea înțelegător și de ajutor coechipier pentru tânărul pilot.

“Clar că ar trebui să îl păstreze pe Raikkonen, uitați-vă câtă muncă a depus. E al treilea în campionat, e de multe ori mai rapid ca Vettel, iar când nu e, e la o zecime în spate. E crucial pentru dezvoltarea mașinii. Toată echipa lucrează foarte bine acum, dacă pui un începător lângă Vettel… Ce va face Vettel? Îl va mânca de viu. Ori va distruge nou-venitul, ori va trage echipa în jos și toată lumea va plânge și va merge totul mai încet în următorii doi ani, lucru deloc constructiv” – Jacques Villeneuve.

Villeneuve crede că Leclerc ar trebui promovat la echipa mare doar când e cu adevărat pregătit să se întreacă de la egal la egal cu Vettel și cu rivalii Ferrari.

“Charles încă face greșeli. Ar fi grozav pentru el să treacă, dar ar trebui ca Ferrari să fie nevoiți să îl pregătească pentru doi ani. Ferrari e ca Mercedes, nu e o echipă care să pregătească piloți. E o echipă de top. Echipele de top, ele plătesc pentru piloții care ajung la un anumit nivel și pe care și-i doresc la echipă. Tocmai de-aia există echipele de juniori unde acești piloți se pregătesc pentru formațiile mari”, a concluzionat Villeneuve.