Formula 1 – Mercedes se autodepășește constant ca să învingă Ferrari

Formula 1 – Mercedes se autodepășește constant ca să învingă Ferrari

Mercedes a făcut eforturi uriașe pentru a se autodepăși în weekend-urile de cursă și pentru a rezista contra formației Ferrari, asta dacă e să ne luam după ce spune Lewis Hamilton.

Hamilton și Vettel au schimbat între ei primele locuri din topul clasamentelor până acum, în acest moment pilotul german al Scuderiei ocupând locul fruntaș până de curând. Chiar și așa, ajutat de greșeala lui Vettel de la Hockenheim și de performanța slabă a celor de la Ferrari în Ungaria, Mercedes și Hamilton au reușit să obțină o serie de rezultate bune pentru a recâștiga pozițiile de lideri în campionatele piloților și constructorilor deopotrivă.

Ferrari continuă să lucreze la imbunătățirea ritmului de cursă și se bucură de progrese indiscutabile la motor, fapt recunoscut și de către Hamilton.

“Ne batem cu o echipă care e mai rapidă ca noi anul acesta. Anul trecut balanța era mai echilibrată, însă anul acesta se înclină spre ei. Trebuie să ne autodepășim weekend de weekend pentru a recupera în cursele în care nu suntem destul de rapizi. Presiunea în lupta pentru fiecare milimetru este mai mare dacă vrei ca la final de an să câștigi campionatul” – Lewis Hamilton.

Atât Hamilton, cât și Vettel se luptă pentru cel de-al cincilea titlu mondial, care odată obținut îl va ridica pe unul dintre cei doi piloți la același nivel cu cel al legendarului Juan Manuel Fangio. Anul trecut, din cauza unor erori venite atât din partea lui Vettel, cât și din partea echipei au făcut ca Ferrari să piardă campionatul.

Hamilton crede că mai ales în acest an nu va putea să se lase pradă erorilor, odată cu reluarea curselor cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei de la final de lună.

“Și anul trecut am avut parte de presiune la un moment dat, însă anul acesta suntem și mai apropiați ca puncte și astfel până și cea mai mică greșeală ne poate costa foarte mult. Așa e în orice sport, mai ales când ești conștient că ultima servă e cea mai importantă din întreaga competiție”, a concluzionat starul Mercedes.