Honda confirmă teste alături de Fernando Alonso

Honda confirmă teste alături de Fernando Alonso

Fernando Alonso este pe cale să devină un fenomen peste ocean, cei din IndyCar așteptând cu nerăbdare să îl aducă în cursele din Statele Unite.

Chiar dacă niciunul dintre planurile vechiculate în legătură cu spaniolul nu au fost confirmate, Honda a dat un comunicat de presă prin care a precizat că Alonso va participa, în curând, la un test. Comunicatul a fost trimis de departamentul IndyCar al Honda.

Cu toate discuțiile care au precedat despărțirea dintre McLaren și Honda din F1 și cu plecarea lui Alonso din Formula 1, s-a vehiculat că cei de la Honda ar fi reticenți în a dori să se asocieze cu spaniolul în IndyCar. Și totuși,  se pare că lucrurile sunt aproape finalizate. Alonso va testa o mașină cu motor Honda pentru IndyCar în viitorul apropiat, chiar dacă nu s-a specificat unde, când și cu cine.

“Fernando Alonso este unul dintre piloții de top ai generației sale. Ne-a plăcut foarte mult să lucrăm cu el în 2017 la Indianapolis 500. A dat dovadă de competitivitate și ar fi grozav pentru IndyCar dacă ar decide să piloteze aici full-time”, a declarat șeful Honda.

Potrivit publicației Racer, Alonso va testa un Honda Andretti Autosport la Barber Motorsports Park pe 5 septembrie. Honda nu a confirmat încă informația. În Formula 1, Carlos Sainz Jr. a fost confirmat ca înlocuitor al lui Alonso la McLaren pentru sezonul 2019.