Ricciardo, anunțat de Renault că nu va câștiga curse înainte de 2020

Ricciardo, anunțat de Renault că nu va câștiga curse înainte de 2020

Șeful Renault Cyril Abiteboul spune că Daniel Ricciardo nu prea are șanse să câștige o cursă sau un campionat mondial în Formula 1 în cei doi ani de contract cu echipa franceză.

Ricciardo și-a asumat un risc uriaș plecând de la Red Bull după cinci sezoane la o formație mai puțin competitivă, fapt explicat pe îndelete de Abiteboul. Echipa nu are nicio armă secretă, a precizat acesta. Renault a făcut progrese importante din 2016 încoace, însă se situează doar pe locul al patrulea în campionatul constructorilor cu doar 82 de puncte, la mile depărtare de locul trei ocupat de Red Bull și ale lor 223 de puncte.

Abiteboul spune că echipa sa este în stare să îl pregătească pe Ricciardo pentru un eventual titlu de-abia în 2021, fiind extrem de clari în a preciza că cele două sezoane care urmează nu vor fi dintre cele mai ușoare pentru echipă.

Ricci a semnat pentru doi ani cu Renault, adică până la final de 2020, când și contractele lui Hamilton și Vettel expiră. În 2021 Formula 1 se va desfășura sub reguli complet noi. Abiteboul a spus că Ricciardo știe că nu va putea spera la câștigarea de Mari Premii până în cel de-al doilea sezon al său la echipă.

“I-am propus ca scop câștigarea titlului în 2021 și poate să înceapă să câștige curse în 2020, dar nu mai devreme. De asemenea, va avea ca rol nu doar să fie pilot, ci și să fie o persoană care să dezvolte echipa. Piloții la vârsta lui vor să piloteze, dar și să facă alte lucruri. Nu e o regulă general valabilă, dar cred că în cazul lui și al colegului său, Nico Hulkenberg, așa stau lucrurile. Faptul că este dedicat echipei noastre ne ajută să grăbim procesul de recuperare a diferenței dintre noi și echipele din fruntea clasamentelor. Această trecere înseamnă și o recunoaștere a muncii pe care am depus-o în ultimii doi ani și jumătate. Talentul și carisma lui Daniel sunt un mare bonus pentru noi. Trebuie să îl răsplătim cu cea mai bună mașină pe care o putem construi” – Cyril Abiteboul.