Cum arată până acum grila Formulei 1 în 2019

Cum arată până acum grila Formulei 1 în 2019

Ultimele zile au adus anunțuri care mai de care mai importante astfel că a venit momentul să recapitulăm cum arată până acum grila Formulei 1 pentru anul 2019.

Chiar dacă majoritatea locurilor de top sunt ocupate, doar 8 din cele 20 de locuri de pe grilă sunt definitivate, astfel că există loc pentru mișcări importante la care am putea asista pe piața de transferuri în acest an. Rămâne încă de aflat unde ajunge Charles Leclerc, dacă Vandoorne rămâne la McLaren, îl ia Toro Rosso pe Lando Norris și așa mai departe. Deci să recapitulăm!

Mercedes

Lewis Hamilton, Valtteri  Bottas

Mercedes va debuta în sezonul 2019 cu același line-up ca și cel din prezent, amândoi piloții urmând să rămână la formație. Bottas are contract doar până la final de 2019, Hamilton rămânând la echipă până la final de sezon 2020.

Ferrari

Sebastian Vettel, loc neocupat

Toată lumea așteaptă după Scuderie să anunțe coechipierul lui Vettel în 2019. Deocamdată totul este posibil, chiar și varianta în care Kimi Raikkonen va rămâne la echipă. Asta ar însemna că Ferrari urmează să își plaseze cel mai promițător membru al academiei de juniori, Leclerc, la o altă echipă.

Red Bull

Max Verstappen, Pierre Gasly

Înlocuirea lui Ricciardo cu Pierre Gasly era o chestiune de timp doar, după anunțul lui Carlos Sainz. Red Bull nu are niciun junior mai bine calificat decât Gasly, cele mai bune opțiuni din exterior fiind deja ratate de către formație.

Renault

Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg

Renault au reușit transferul lui Daniel Ricciardo pentru două sezoane, acesta urmând să fie coleg la echipă cu veteranul Nico Hulkenberg. Acest lucru face ca Renault să fie una din doar două echipe care și-au definitivat oficial titularii pentru 2019.

Haas

Loc neocupat, loc neocupat

Kevin Magnussen va rămâne aproape sigur la echipă în 2019, însă Romain Grosjean și locul acestuia depind de ce decide Ferrari să facă în legătură cu Charles Leclerc. Dacă începătorul din Monaco nu va reuși să ajungă la formația mare, Ferrari îl vor plasa cel mai probabil la o echipă care se situează mai sus în grilă, chiar dacă Sauber au reușit să își îmbunătățească performanțele în 2018.

Force India 

Loc neocupat, loc neocupat

Echipa nu are încă niciun loc confirmat pentru 2019. Noua conducere a acesteia, susținută de Lawrence Stroll sugerează că fiul acestuia, Lance, ar putea să vină la echipă. Și totuși, care dintre cei doi piloți de acum vor rămâne la Force India? Segio Perez vine cu tot cu un bagaj de sponsori mexicani, dar și cu viteză și pricepere în pilotaj. Esteban Ocon e mai tânăr și chiar și mai rapid, fiind un favoritul Mercededs furnizorii de motoare pentru Force India.

McLaren

Carlos Sainz, loc neocupat

Mutarea lui Carlos Sainz la McLaren ca înlocuitor al lui Fernando Alonso lasă totuși un loc liber la formație. Unul dintre piloții talentați care ar putea concura pentru McLaren este Stoffel Vandoorne, dardeocamdată belgianul nu a putut să își demonstreze calitățile care i-au adus titlul în GP2. Plecarea lui Alonso l-ar putea motiva pe acesta să performeze mai bine, dacă nu cumva formația decide să se uite în pepinieră și îl vor aduce pe Lando Norris, de exemplu, la echipa mare.

Toro Rosso

Loc neocupat, loc neocupat

Toro Rosso rămâne să decidă ce rută vor lua pentru 2019, după plecarea lui Gasly. Brendon Hartley? e o variantă însă acesta nu a convins deocamdată. Dan Ticktum a fost următorul la rând după Gasly, dar nu va avea destule puncte de superlicență pentru a veni la F1. Totuși, Lando Norris s-ar putea să ajungă la echipă, acesta fiind impresionant în Formula 2 în acest sezon. Cele două echipe sunt în conflict din cauza serviciilor de design ale lui James Key, astfel că un transfer al lui Norris la Toro Rosso ar putea însemna și că McLaren va ajunge să beneficieze de serviciile lui Key mai repede.

Sauber

Loc neocupat, loc neocupat

Investițiile făcute în echipa soră a Ferrari, Alfa Romeo, înseamnă că acețtia vor beneficia cel mai probabil de un pilot al academiei. Dacă Charles Leclerc va fi până la urmă trimis mai sus în grilă, Antonio Giovinazzi cel mai probabil că va concura din nou în F1. Regulile privind greutatea, schimbate anul trecut, le vor face viața mai ușoară celor ca Marcus Ericsson, dacă veteranul va fi în stare să își păstreze locul. Banii vorbesc în F1, puțini piloți din grilă având experiența, abilitățile și sponsorii pe care îi are Ericcson.

Williams

Loc neocupat, loc neocupat

Întrebările sunt multe legate de viitorul Williams în 2019, piloți și echipă. Cu Stroll cel mai probabil plecat la Force India, amândouă locurile în formație vor rămâne vacante. George Russell este unul dintre piloții vehiculați că ar putea ajunge la formație, juniorul de la Mercedes făcând și el o treabă excelentă în F2. Pentru al doilea loc vacant, deocamdată totul se rezumă la speculații. Sergey Sirotkin aduce fonduri la echipă. Robert Kubica e și el vehiculat, dar cel mai probabil că nu își va putea asigura un loc din cauză că aduce mai puțini bani decât rusul.