Formula 3 Silverstone: Mick Schumacher obține al doilea succes

Formula 3 Silverstone: Mick Schumacher obține al doilea succes

Dan Ticktum a preluat conducerea la general, Mick Schumacher a învins din nou și Juri Vips intră în lupta pentru titlu după succesul de la Silverstone.

Cursa 1

Sacha Fenestraz (Carlin) a plecat din pole, dar nu s-a putut desprinde în frunte de insistentul Dan Ticktum (Motopark), britanicul reușind manevra decisivă pe final, în virajul Stowe. Cea de-a treia treaptă a podiumului părea să-i fie destinată lui Guanyu Zhou (Prema), însă acesta a făcut pană. Echipa italiană s-a confruntat cu aceeași problemă pe monoposturile lui Mick Schumacher (care se afla pe 4) și Ralf Aron, fostul lider al campionatului provocând un scurt full course yellow pe final. Asta i-a venit de hac lui Jonathan Aberdein (Motopark), cel ce rula solitar către un prim podium al carierei până când, la restart, a fost surclasat de Enaam Ahmed (Hitech GP) și Juri Vips (Motopark). Marcus Armstrong (Prema) a avut șansa de a termina cursa, spre deosebire de cei trei coechipieri, însă a patra victorie stagională a lui Ticktum l-a retrogradat pe neozeelandez în urma britanicului în clasamentul general. Petru Florescu (Fortec) a fost ultimul clasat, în urma debutantului Charles Leong (Hitech) din Macau.

Cursa 2

Cea de-a doua manșă de Formula 3 europeană din weekendul WEC a avut un scenariu similar: o depășire plănuită îndelung de Juri Vips asupra coechipierului Fabio Scherer, după care elvețianul s-a retras subit și a ratat un podium cert. Toate aceste lupte aveau însă loc în spatele suveranului Mick Schumacher, care l-a surclasat pe polemanul Scherer la stingerea semafoarelor și a gestionat cu ușurință cursa în drum spre al doilea succes al carierei. Pe trei s-a clasat Jonathan Aberdein, care a așteptat așadar doar câteva ore după ghinionul ce-l împiedicase să urce pentru prima oară pe podium în prima alergare. Bătălia pentru supremație la general a fost echilibrată de clasarea mai bună a lui Armstrong (P5 după un duel pierdut cu Ahmed) în raport cu Dan Ticktum, penalizat de un start modest și de o penalizare în urma depășirii lui Fenestraz dincolo de limitele virajului Stowe. Florescu i-a devansat în ierarhia cursei doar pe cei doi piloți angrenați într-un incident în virajul Vale imediat după start.

Istoria va consemna un succes al Theodore Racing la Silverstone după 40 de ani de când Keke Rosberg câștiga BRDC International Trophy la ultima ediție cu monoposturi de Formula 1.

Cursa 3

Al treilea start de la Silverstone a fost și cel mai dramatic, soldându-se cu ieșirea din scenă a lui Marcus Armstrong după contactul cu Mick Schumacher din care mașina germanului a scăpat neavariată. Juri Vips și-a păstrat primul loc, în timp ce conaționalul Ralf Aron se retrăgea timpuriu în urma unei atingeri cu Sebastian Fernandez (Motopark). Sacha Fenestraz nu a emis pretenții la victorie, dar s-a apărat în fața lui Jonathan Aberdein, un pilot aflat pe un trend ascendent în această perioadă. Ahmed a luat punctele pentru poziția a patra, iar Schumacher s-a apărat cu succes contra lui Ticktum. Juri Vips a urcat pe poziția a treia la general grație acestei victorii și e totodată primul dintre debutanți, cu patru weekenduri rămase de disputat. Primul dintre acestea bate deja la ușă, fiind în deschiderea etapei DTM de la Misano.

Clasament: 1. Ticktum 190, 2. Armstrong 178, 3.Vips 157, 4.Ahmed 145, 5.Aron 142,5p