Formula 1 Belgia: Ferrari câştigă şi FP2

Formula 1 Belgia: Ferrari câştigă şi FP2

A doua sesiune de antrenamente libere s-a încheiat. Ferrari continuă să se afle în fruntea clasamentului, deşi de data asta este vorba de celălalt pilot al Scuderiei.

Kimi Raikkonen a dovedit că se poate descurca ceva mai bine cu pachetul low DF adus aici de Ferrari. El a stabilit un timp de 1:43.355s folosind cele mai moi pneuri aduse aici de Pirelli, cele SuperSoft. De spus că şi în prima parte a sesiunii, atunci când piloţii au folosit pneurile Soft, tot Raikkonen a fost cel mai rapid.

Al doila în clasamentul sesiunii a fost Lewis Hamilton. El a avut o întârziere de aproape 170 de miimi de secundă. Britanicul a fost urmat de coechipierul Bottas cu aproape 3 zecimi mai lent şi la aproape jumătate de secundă în urma conaţionalului de la Ferrari.

Max Verstappen a profitat pe pneurile roşii şi a urcat pe locul 4 stabilind şi un timp record pe ultimul sector al traseului din Ardeni. Întârzierea olandezului faţă de Raikkonen a fost de aproape 7 zecimi.

Abia pe locul 5 apare Sebastian Vettel. Germanul nu s-a putut ţine de Raikkonen nici când a rulat cu penurile Soft, nici după simulările de calificare pe pneurile SuperSoft. Se pare că setările cu apăsare mică pe puntea spate îi dau de cap pilotului german. El a încheiat FP2 la 775 de miimi în urma coechipierului său.

Al doilea pilot Red Bull, Daniel Ricciardo încheie pe locul 6, el fiind urmat de Sergio Perez şi Carlos Sainz pe 7, respectiv 8. Sauber profită din plin de noul PU Ferrari şi clasează ambele monoposturi C37 în top 10, cuEricsson înaintea lui Leclerc. Diferenţa dintre cei doi: 8 sutimi de secundă.

Nico Hulkenberg încheie pe 11, germanul fiind urmat de Romain Grosjean de la Haas F1 şi de Esteban Ocon de la Force India. Kevin Magnussen mai urcă câteva poziţii faţă de sesiunea de dimineaţă încheind FP2 pelocul 14 la 2,7 secunde în urma liderului.

Pierre Gasly s-a clasat pe locul 15, la puţin peste 7 sutimi în faţa lui Fernando Alonso. Hartley, Sirotkin şi Stroll încheie la o zecime unul de celălalt pe locurile 17 – 18 – 19. Ultimul, din nou, eroul local, Stoffel Vandoorne.

© f1.comF1 2018