Formula 1 Belgia: Ferrari se pregăteşte de pole-position

Formula 1 Belgia: Ferrari se pregăteşte de pole-position

Scuderia Ferrari a reuşit să se impună în fiecare din cele 3 sesiuni de antrenamente libere ale week-end-ului Belgian. Sebastian Vettel a reuşit să fie cel mai rapid în ultima sesiune dinaintea calificărilor coborând ştacheta la 1m42.661s. Germanul a reuşit în cele din urma să găsească un setup potrivit depăşindu-şi coechipierul cu 0,063s. Kimi aşadar încheie FP3 pe locul 2 după ce majoritatea sesiunii el era pilotul de bătut.

Campionul mondial en-titre Lewis Hamilton a fost al treilea cel mai rapid pilot, întârzierea britanicului a fost de 137 miimi de secundă în ciuda faptului că a avut cel mai rapid monopost în al doilea sector (-0,257s).

Valtteri Bottas aduce al doilea monopost imediat în spatele coechipierului său deşi diferenţa de timp este enormă. 0,803s întârziere este… cel puţin greu de explicat.

Urmează Red Bull, cu Verstappen si Ricciardo pe locurile 5 şi 6 la aproape 2 secunde de lider. Charles Leclerc face din nou imposibilul cu monopostul Sauber şi se clasează al 7-lea la 2,5s de Vettel.

Perez, Hulkenberg şi Ocon încheie top 10, ei fiind ultimii piloţi care termină sesiunea la mai puţin de 3 secunde de Sebastian Vettel.

Romain Grosjean a fost al 11-lea în clasamentul sesiunii, Marcus Ericsson aducând al doilea monopost C37 pe locul 12. Sainz, Magnussen şi Gasly sunt următorii clasaţi.

Brendon Hartley conduce plutonul ultimilor 5 din FP3, el fiind urmat de Stroll, Sirotkin (la o zecime şi jumătate mai în spate), Alonso şi Vandoorne.

De menţionat că piloţii McLaren au încercat de mai multe ori să exerseze manevra “tow” pentru calificări, iar ultima astfel de încercare s-a lăsat cu apariţia steagului roşu. Bottas era între piloţii McLaren la intrarea pe Kemel Straight, iar Vandoorne dornic să-l ajungă din urmă pe Alonso pentru a pune în aplicare planul întră în depăşirea finalndezului însă acesta nu-l vede şi-l împinge în afara circuitului. Eroul local face un tete-a-queue, ratează barierele dar opreşte motorul. Stewarzii arată steagul roşu pentru a scoate în afara pistei monopostul MCL33.

Incidentul se va judeca înainte de calificări. Bottas pleacă penultimul, aşadar orice posibilă penalizare nu l-ar face să piardă decât un loc.

Urmează calificările.

© f1.com