Formula 3 Misano: Mick Schumacher victorios în al treilea weekend consecutiv

Formula 3 Misano: Mick Schumacher victorios în al treilea weekend consecutiv

Prema Theodore Racing a revenit în forma dominatoare din trecut pe teren propriu, Mick Schumacher și Ralf Aron reușind să se apropie de liderul Dan Ticktum.

Cursa 1

Unica întrecere disputată pe pistă uscată a confirmat importanța calificărilor pe un traseu atât de sinuos. Prema a monopolizat primele două linii ale grilei, cu Mick Schumacher în pole, iar la finele celor 33 de minute în top 4 am regăsit aceleași nume. Germanul s-a apărat cu succes în fața lui Armstrong, iar Shvartzman a completat podiumul, cu Zhou pe urmele sale. Best of the rest, în mod deloc surprinzător, au fost Vips și Ticktum, care continuă să puncteze cu regularitate. În schimb, Ahmed și Fenestraz, care s-au perindat pe la șefia campionatului în primăvară, nu s-au regăsit în primii 10 la căderea steagului.

Cursa 2

În condiții schimbătoare, Juri Vips a dat dovada maturității în drum către a treia victorie stagională, prin care a urcat pe locul secund la general pe fondul problemelor lui Armstrong. Experimentatul Alex Palou a judecat bine starea pistei și a venit pe doi, în timp ce Schumacher l-a ținut pe Ticktum departe de podium și, implicit, s-a mai apropiat de acesta în clasament. Ralf Aron a venit în top 5 după șase runde modeste, iar astfel grupul favoriților la titlu rămâne bine populat la consumarea a două treimi din campionat.

Cursa 3

Ploaia torențială a amânat manșa finală, care a echivalat cu o nouă lovitură încasată de fostul lider al clasamentului general, Marcus Armstrong. Neozeelandezul a plecat din pole, dar nu s-a putut desprinde și a fost devansat de Ralf Aron și Juri Vips, estonienii reușind prima dublă din istoria țării lor la acest nivel. Ulterior, Armstrong a fost răsucit de Zhou la ultimul restart, ieșind astfel din zona punctelor. De asta au profitat adversarii direcți, Ticktum și Schumacher sosind pe 4 și 5 după un duel direct electrizant. Runda cu numărul 21 a adus și primul podium stagional pentru Ferdinand Habsburg, un pilot ce reușea victorii în campania precedentă, dar acum nu se regăsește.

Ultimele trei etape din Formula 3 europeană vor avea loc în următoarea lună și jumătate, în weekendurile DTM de pe Nurburgring, Red Bull Ring și Hockenheimring. Din păcate, runda italiană recent încheiată nu l-a mai avut pe grilă pe unicul român angrenat în acest sezon, Petru Florescu.

Clasament: Ticktum 222, Vips 210, Armstrong 190, Schumacher 186, Aron 183.5