Formula 1 Italia: Ferrari și Mercedes la mustață în FP3

Formula 1 Italia: Ferrari și Mercedes la mustață în FP3

Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot în cea de-a treia și ultima sesiune de antrenamente libere de la Monza. Germanul a stabilit un timp de 1m20.509s fiind mai rapid cu doar 81 de miimi decât rivalul direct în lupta pentru titlul de campion mondial. Lewis Hamilton. Mercedes AMG a avut monopostul o idee mai rapid pe sectorul 1, Scuderia Ferrari dominând fără drept de apel ultimele două sectoare.

Locul 3 i-a revenit lui Kimi Raikkonen. Finlandezul a încheiat sesiunea cu 173 de miimi întârziere. Companie pe locul 4 îi ține conaționalul Bottas de la Mercedes AMG, cu 0,4s mai lent.

Max Verstappen este cel mai rapid pilot al celor de la Red Bull. Olandezul a schimbat și el PU-ul, montând pe monopost ultima specificație de la Renault. El a încheiat sesiunea la aproape 9 zecimi de lider. Magnussen de la Haas F1 a fost al 6-lea, la puțin peste o secundă și jumătate în spate, urmat de Ocon de la Force India și al doilea monopost Red Bull pilotat de Daniel Ricciardo.

Charles Leclerc profită de PU-ul Ferrari și aduce monopostul C37 pe locul 9. Francezul Grosjean a fost al 10-lea urmat de Perez și Gasly, pe locul 12.

Carlos Sainz a avut a 13-a performanță. Spaniolul este urmat de piloții Williams Sirotkin și Stroll.

Ericsson a fost abia al 16-lea însă este de înțeles, monopostul său este complet nou, iar suedezul a trebuit să-l pună la punct în singura sesiune rămasă până la Calificări.

Alonso și Vandoorne sunt pe locurile 17 și 18 cu Hulkenberg și Hartley ultimii în clasment. Germanul de la Renault a terminat FP3 înainte de terment din cauza flaps-ului DRS rămas deschis. Echipa a optat să-l țină în garaj pentru a nu forța inutil PU-ul.

© f1,com