Formula 1 Retrospectiva weekendului – Petiție pentru Kimi, Red Bull cu șanse la victorie la Singapore și Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său

Formula 1 Retrospectiva weekendului – Petiție pentru Kimi, Red Bull cu șanse la victorie la Singapore și Mick Schumacher calcă pe urmele tatălui său

Fanii au făcut petiție la Ferrari pentru păstrarea lui Raikkonen la echipă

Mai bine de 20.000 de fani ai lui Kimi Raikkonen au semnat o petiție online în care le cer celor de la Ferrari să îl păstreze pe pilotul finlandez de Formula 1 la echipă pentru încă un an, în loc să îl înlocuiască începând cu 2019 cu debutantul Charles Leclerc. În petiția de pe change.org fanii au scris că înlocuirea pilotului de 38 de ani nu se justifică, dar și că echipa are nevoie de el pentru a ține balanța dreaptă între pilotul al doilea și de patru ori campionul mondial Sebastian Vettel.

Verstappen: “Red Bull” are șanse mari în Singapore

Max Verstappen crede că Singapore poate fi una dintre cursele cele mai potrivite ale celor de la Red Bull pentru a reuși un rezultat foarte bun dintre cele 7 curse rămase din sezonul 2018. Anul trecut, Daniel Ricciardo a reușit să se strecoare între cele două Mercedesuri, terminând cursa pe locul al doilea. Verstappen nu a avut atât de mult noroc și a ieșit din cursă în primul viraj, în urma accidentului în care au fost implicate amândouă mașinile Ferrari.

Fetele de pe grilă revin la Singapore

Liberty Media au banat fetele frumoase de pe grilele de start din Formula 1, însă organizatorii de la Singapore vor să readucă modelele pe pistă, cu ocazia marelui premiu din acest weekend. Înainte de campionatul 2018, proprietarii F1 Liberty Media au anunțat că fetele de pe grilă nu vor mai apărea înainte de începerea curselor. Cei din Singapore sunt însă convinși că vor să încalce această regulă. Potrivit presei locale, cursa de noapte va include stewardesele de la Singapore Airlines, așa cum se întâmplă la cursa din Singapore de ani buni încoace.

Mercedes va sponsoriza Marele Premiu al Germaniei în 2019

Toto Wolff a recunoscut că un pitch de la șefii Formula 1 Chase Carey și Sean Bratches au stat la baza convingerii Mercedes-Benz de a sprijini financiar Marele Premiu al Germaniei în 2019. Până acum, producătorul german a respins propunerile de a sponsoriza mari premii la Hockenheimring sau pe oricare alte circuite din țara natală. Odată cu anunțarea calendarului pentru anul viitor la Formual 1, Mercedes au fost confirmați ca fiind sponsori principali ai cursei din Germania.

Mick Schumacher excelează la Nürburgring în F3

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, a dat dovadă de o performanță dominantă pentru prima dată în cariera sa. Mick concurează în Formula 3. Fiind o serie de suport pentru DTM, FIA F3 a vizitat legendarul circuit Nurburgring în acest weekend. Ca de obicei, au avut loc trei curse aici de-a lungul sfârștiului de săptămână. Începând cursa inaugurală de pe locul al doilea, Mick a reușit să preia conducerea și să își adjudece victoria, învingându-i pe Robert Shvartzman și Daniel Ticktum.