MotoGP retrospectiva weekend-ului: Dovi câștigă la Misano, Crutchlow îl vrea interzis pe Fenati, Calendarul MotoE 2019

MotoGP retrospectiva weekend-ului: Dovi câștigă la Misano, Crutchlow îl vrea interzis pe Fenati, Calendarul MotoE 2019

Andrea Dovizioso câștigă Marele Premiu al Principatului San Marino pentru Ducati

Italianul Andrea Dovizioso a câștigat Marele Premiu al Principatului San Marino cu Ducati, în timp ce campionul mondial en titre Marc Marquez a reușit doar un loc doi, distanțându-se astfel la 67 de puncte de locul al doilea în clasament, ocupat de Andrea Dovizioso. Începând cursa de duminică de pe poziția a patra a grilei, Dovizioso a reușit să treacă repede în fruntea grilei după ce a trecut de poleman-ul Jorge Lorenzo. Din fruntea cursei, Dovi nu a mai fost deranjat de nimeni până la final.

Crutchlow vrea banarea pe viață a lui Fenati după incidentul din San Marino

Romano Fenati a primit o suspendare pentru două curse după ce i-a strâns frâna italianului Stefano Manzi în timpul cursei de duminică din San Marino. Cal Crutchlow cere banarea pe viață a acestuia din competiție. Dovizioso a câștigat cursa de la Rimini, însă momentul de nebunie a fost de departe cel la care au participat cei doi italieni, culminând cu incidentul în care Fenati i-a acționat frâna lui Manzi. Crutchlow, care a terminat cursa pe trei, a cerut suspendarea pe viață a tânărului de 22 de ani.

Jack Miller a tras prea tare la început la San Marino și a plătit pentru asta

Australianul a spus că a forțat prea tare în primele tururi ale cursei, trântind în al treilea tur al întrecerii. Chiar dacă părea determinat să aibă o cursă bună, calificându-se din prima linie a grilei și demonstrând un ritm bun în antrenamente, Miller nu a reușit să facă tocmai cursa pe care și-o propusese în micul principat.

Calendarul MotoE World Cup anunțat pentru sezonul 2019 MotoGP

Anul trecut, MotoE era doar o propunere din partea celor de la MotoGP. După îndelungi demonstrații și planificări, a venit rândul să asistăm, în 2019, la primele curse care vor avea loc exclusiv cu motociclete electrice. Fiecare dintre cele 6 curse vor avea câte 10 tuturi și sunt programate exclusiv pe tărâm european.

Marquez: “Dacă am reușit un loc pe podium înseamnă că am evitat greșeli fatale”

Chiar dacă victoria este și va rămâne pentru Marc Marquez target-ul său absolut la orice cursă, spaniolul a declarat că abținerea de la a risca și a face greșeli pentru un loc conservativ devine încet, dar sigur cheia spre încă un titlu la MotoGP. Pilotul a reușit un loc secund la San Marino, însă și așa este la 67 de puncte de Dovizioso, care ocupă acum locul al doilea în clasament.