Formula 1: Raikkonen și Leclerc fac schimbul Ferrari-Sauber

Formula 1: Raikkonen și Leclerc fac schimbul Ferrari-Sauber

Ferrari a anunțat aducerea lui Charles Leclerc la echipă începând cu 2019, în timp ce Kimi Raikkonen ia locul monegascului la Sauber.

O dimineață plină de anunțuri a pus capăt speculațiilor, care s-au adeverit. Kimi Raikkonen va părăsi Ferrari la finalul actualului sezon, lăsând locul tânărului Charles Leclerc la echipa italiană.

„Contribuția lui Kimi în cadrul echipei, atât ca pilot, cât și prin calitățile sale umane, a fost una fundamentală,” se arată în comunicatul Ferrari. „El a jucat un rol decisiv în creșterea echipei și a fost un om de echipă grozav.”

„Drept campion mondial cu Scuderia Ferrari, el va avea mereu un loc în istoria și familia echipei. Îi mulțumim lui Kimi pentru tot ce a realizat și îi dorim un viitor prosper lui și familiei sale.” Raikkonen a câștigat singurul său titlu mondial alături de echipa italiană în 2007.

Ferrari a anunțat că Charles Leclerc se va alătura echipei anul viitor, pilotând alături de Sebastian Vettel în 2019. Tânărul era de mult timp în vizorul Ferrari, impresionând în sezonul său de debut în Formula 1 alături de Sauber.

„Visele chiar devin realitate,” a scris Leclerc pe contul său de Twitter. „Voi pilota pentru Ferrari în sezonul 2019. Voi fi veșnic recunoscător Ferrari pentru oportunitate, lui Nicolas Todt pentru susținerea mea încă din 2011 și familiei mele.”

Continuând, Leclerc i-a mulțumit tatălui său, decedat anul trecut, „căruia îi datorez tot ce mi se întâmplă”, lui Jules Bianchi, prietenul său apropiat de asemenea decedat în 2015, și „tuturor celor care au crezut” în el. „Voi munci mai mult ca oricând pentru a nu vă dezamăgi, dar mai întâi am de încheiat un sezon cu o echipă minunată care mi-a oferit oportunitatea de a-mi arăta potențialul – Sauber.”

Rocada a fost completată de anunțul venirii lui Raikkonen la echipa elvețiană. Finlandezul a semnat cu Sauber un contract pe doi ani, care îl va ține în Formula 1 cel puțin până la vârsta de 41 de ani. Sauber „abia așteaptă venirea pilotului finlandez, cu care echipa are scopul comun de a obține rezultate ambițioase.”

Frederic Vasseur, managerul echipei Sauber și CEO al Sauber Motorsport, a spus: „Aducerea lui Kimi Raikkonen drept pilotul nostru reprezintă un pilon important al proiectului nostru și ne aduce mai aproape de obiectivul de a face pași înainte în viitorul apropiat. Talentul lui Kimi și experiența sa în Formula 1 vor contribui nu numai la dezvoltarea mașinii noastre, dar și la dezvoltarea echipei ca întreg. Împreună, începem sezonul 2019 cu o bază puternică, determinați în a lupta pentru rezultate care să conteze.”