Robert Kubica, ultima încercare pentru un post de pilot full-time în Formula 1

Robert Kubica, ultima încercare pentru un post de pilot full-time în Formula 1

Pilotul Robert Kubica spune că ia în considerare posibilitatea de a pleca din Formula 1 dacă nu reușește să își adjudece un loc pe grilă în 2019.

Polonezul nu a reușit să își adjudece un loc pentru sezonul 2018, acesta findu-i luat de Sergey Sirotkin la Williams, însă s-ar putea să mai aibă o șansă o dată cu plecarea lui Stroll la Force India, echipă cumpărată de tatăl acestuia din urmă.

Prioritatea lui Kubica este să revină la Formula 1 pe un post full-time de pilot, după groaznicul accident de raliu pe care l-a suferit în 2011. Pilotul spune însă că este deschis și spre alte serii, dacă dorința pe care o are pentru F1 nu se va materializa.

“Am pus mult timp și efort în a avea șansa să fiu pe grilă la început de sezon viitor în Australia. Dacă nu se întâmplă asta, o să iau în considerare plecarea spre alte competiții” – Robert Kubica.

Kubica este conștient că va avea nevoie de timp până ce va putea să ajungă la un ritm de nivel decent, pilotul stând pe bancă mult timp din cauza rolului pe care îl ocupă acum, cel de pilot de rezervă.

“Când nu practici acest sport pentru o bună bucată de timp, chiar și doar pentru trei luni, e normal să trebuiască să treci prin anumite faze pentru a-ți regăsi ritmul și pentru a te simți confortabil la volan. Dacă ai lua cel mai bun jucător de tenis și l-ai obliga să stea pe tușă șase ani, ar avea mari probleme când ar reveni pe teren. Aș fi avut atât de mult timp la dispoziție în mașină, dacă aș fi concurat în acest an, încât toate semnele de întrebare despre capacitățile mele ar dispărea”, a mai adăugat polonezul.

Kubica a refuzat o ofertă de a concura alături de Fernando Alonso în acest sezon și de a combina Formula 1 cu WEC.

“Acolo este cu totul altceva, o categorie total diferită. Raliul este complet diferit față de Formula 1. Provocările noi sunt grozave, după părerea mea. Există mereu acel ceva care îți dă exact plusul de energie de care ai nevoie pentru a scoate tot ce e mai bun din tine”, a concluzionat Kubica.