Formula 1 – Romain Grosjean: “Putem spera la locul patru la constructori”

Formula 1 – Romain Grosjean: “Putem spera la locul patru la constructori”

Romain Grosjean spune că performanțele pe care echipa Haas le-a reușit i-au întrecut orice așteptări în 2018, cea mai tânără echipă din grilă luptându-se pentru locul al patrulea în clasamentul constructorilor în cel de-al treilea sezon pe care îl dispută în Marele Circ.

Cu doar 7 curse rămase din acest sezon, Haas ocupă poziția a cincea în clasament, fiind la doar 10 puncte în spatele celor de la Renault. Grosjean știe că totul ar trebui să meargă strună pentru ca Haas să depășească formația franceză până la final de sezon.

“Echipa merge foarte bine. Îmbunătățirile de la an la an se văd, chiar și cele de la o cursă la cealaltă. Avem o mașină bună pe orice circuit. Ne putem aștepta la un final de sezon pozitiv. Cred că putem aspira la locul al patrulea și avem o șansă bună să îl ocupăm, ceea ce mă face foarte fericit. Ne batem cu cei mai buni din lume, deci trebuie să facem totul ca la carte”, a declarat Romain Grosjean.

Francezul a dat dovadă de o formă extrem de bună în ultima perioadă, terminând în puncte în cinci din ultimele șase curse, chiar dacă în cazul ultimei întreceri, Grosjean a fost eliminat din cauza unor ilegalități comise la Marele Premiu al Italiei. Grosjean spune că experiența l-a învățat ca pe viitor să fie mai atent la toate detaliile.

“Am lucrat cu mine ca să înțeleg de ce lucrurile nu mergeau bine înainte. Mașina se simte mult mai bine ca înainte. Mă bucur de fiecare cursă și sper să facem lucrurile și mai bine și să continuăm acest trend ascendent”, a concluzionat francezul.

Grosjean speră la un weekend bun pentru Haas în Singapore, acolo unde echipa își dorește să spele din rușinea de acum două săptămâni. Umiditatea, spune francezul, va fi unul dintre obstacolele cele mai greu de trecut în Singapore.