Formula 1 – Monopostul McLaren e extrem de slab, spune Stoffel Vandoorne

Formula 1 – Monopostul McLaren e extrem de slab, spune Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne a promis că va da tot ce poate în ultimele curse ale sezonului 2018, chiar dacă a fost pus pe liber de către McLaren.

Belgianul a fost cândva unul dintre protejații echipei britanice, însă va fi înlocuit de juniorul echipei, Lando Norris, pentru campania 2019.

“Chiar dacă aștept cu nerăbdare viitorul și am confirmat că nu mai concurez pentru McLaren la anul, sunt determinat 100% să dau tot ce pot în ultimele curse din sezon. Atât eu, cât și echipa muncim din greu pentru a scoate cele mai bune rezultate pe care le putem scoate cu materialul pe care îl avem la dispoziție”, a declarat Vandoorne.

Deși nu este de obicei o figură controversată a grilei, Vandoorne s-a plâns de calitatea monopostului McLaren în ultima perioadă, mai ales despre fiabilitatea slabă a mașinii. Până și team managerul, Zack Brown, admite că mașina 2018 este una slabă.

“Noi continuăm să lucrăm, dar din păcate am construit o mașină extrem de slabă care nu răspunde prea bine la schimbări. Alte echipe au dezvoltat mașini mai bune decât ale noastre, în timp ce noi parcă am mers înapoi. Însă nu ne dăm bătuți pentru că începem să identificăm problemele și să încercăm să le reparăm. 2019 va fi încă un pas spre o echipă mai puternică, însă probabil că nu vom avea capacitatea tehnică pe care ne-o dorim până la apariția mașinii pentru sezonul 2020”, a declarat Zak Brown.