Formula 1 – Raikkonen a aflat de plecarea sa de la Ferrari la Monza

Formula 1 – Raikkonen a aflat de plecarea sa de la Ferrari la Monza

Kimi Raikkonen spune că a fost pus în temă despre soarta sa la Ferrari după Marele Premiu al Italiei de la Monza.

Finlandezul a aflat în Italia că își va pierde locul la Ferrari, care va fi oferit lui Charles Leclerc. Ferrari a anunțat decizia de a-l schimba pe Raikkonen cu Leclerc după ce acesta din urmă a evoluat în Formula 1 pentru doar un singur sezon. Chiar și așa, debutantul a dat dovadă de talent și a avut o evoluție impresionantă cu Sauber.

Într-o mișcare total neașteptată, Raikkonen a confirmat că va rămâne în Formula 1 semnând un contract pe doi ani cu Sauber, cu care a și debutat în Marele Circ în 2001, astfel că finlandezul a făcut practic schimb de locuri cu Leclerc. Kimi a declarat presei că a fost anunțat despre decizia Ferrari la Monza, moment în care a decis să înceapă discuțiile cu fosta sa echipă Sauber și să pregătească transferul pentru sezonul 2019.

“La Monza, acolo am aflat. Știam oamenii de la Sauber din trecut, așa că acolo am și început discuțiile” a declarat Raikkonen.

Pilotul, care nu a reușit să convertească plecarea din pole în prima victorie a Scuderiei pe tărâm de casă din 2010 încoace, a declarat că ultimul cuvânt l-au avut cei de la Ferrari, în niciun caz el.

“Nu cred că e cazul să începem să povestim ce s-a întâmplat. S-a întâmplat ce s-a întâmplat și asta e, nu am decis eu nimic până la urmă. Orice s-a întâmplat după asta a fost decizia mea și aici mă aflu acum, acesta este rezultatul. Măcar avem un rezultat”, a povestit Raikkonen jurnaliștilor.

Întrebat dacă mai are motivație să continue în Formula 1 cu o echipă de mijloc la 39 de ani, Raikkonen a spus că da, nu se pune problema de asta.

“De ce nu? Sunt diferențe majore între mașini. Așa a fost mereu. Vom vedea ce se va întâmpla pe viitor. Nu sunt prea fericit de rezultatul ăsta, dar până la urmă mă joc cu voi așa cum am făcut mereu. O să stau la Sauber doi ani și n-o să fiu împăcat cu asta”, a glumit Raikkonen.