Arrivabene regretă că l-a făcut pe Bottas “majordom”

Arrivabene regretă că l-a făcut pe Bottas “majordom”

Valtteri Bottas a primit scuze de la șeful Ferrari Maurizio Arrivabene după ce acesta din urmă a spus despre pilotul finlandez că este un majordom angajat de Mercedes.

Italianul a făcut remarca neplăcută după ce Kimi Raikkonen a pierdut cursa în favoarea lui Lewis Hamilton pe circuitul italian de la Monza. Pilotul britanic a fost ajutat de Bottas în a-l ține pe finlandez departe în ultima parte a cursei.

Când a fost întrebat de ce nu au implementat cei de la Ferrari ordinele de echipă pentru a-l propulsa pe Vettel în față, Arrivabene a răspuns că echipa sa “angajează piloți, nu majordomi”.

Italianul și-a regretat imediat cuvintele alese să descrie un pilot pe care îl admiră. În privat, cei doi au discutat iar Arrivabene și-a cerut scuze finlandezului.

“Din momentul în care am spus ce am spus, în adrenalina competiției, am știut că am creat o controversă. De atunci am vorbit cu Valtteri Bottas. Mi-am cerut scuze și am vrut să înțeleagă la ce m-am referit. Am ieșit din norme, nu este un cuvânt pe care vreau să îl folosesc la adresa lui Bottas. Îi apreciez răspunsul și faptul că a înțeles”, a declarat șeful de la Ferrari.