Păreri împărțite despre echipe de trei piloți în paddock-ul Formulei 1

Păreri împărțite despre echipe de trei piloți în paddock-ul Formulei 1

Ideea introducerii a trei mașini din partea unei echipe de Formula 1 în grilă a fost primită cu reacții mixte din partea piloților, la conferința de presă de la Singapore.

Șeful Mercedes, Toto Wolff, a propus ideea cu ceva timp în urmă. Wolff a vorbit despre nevoia găsirii unor locuri pe pistă pentru juniorii Mercedes, Esteban Ocon și George Russell, care ar putea rămâne în afara grilei în 2019. Unii dintre managerii echipelor din paddock-ul F1 au reacționat la auzul propunerii, Christian Horner de la Red Bull spunând că ideea este interesantă, dar greu de pus în practică.

Kevin Magnussen de la Haas spune că idea sună bine, dar că nu e sigur dacă 30 de mașini pe grilă deodată ar fi un lucru bun pentru competiție.

“Cred că e destul de interesant. Cred că ar fi grozav să vedem trei Mercedes și trei Ferrai, dar de acolo înainte, nu știu dacă ar fi bine să vedem 30 de monoposturi pe grilă. Cred că am avea o pistă extrem de aglomerată. Ar putea fi bine, ar putea fi rău, nu știu exact” – Kevin Magnussen.

Lewis Hamilton spune că și-ar dori să vadă mai multe echipe la start, nu mai multe mașini de la aceleași formații.

“Îmi place ideea de mai multe mașini. Mai multe echipe, probabil, decât trei piloți de la aceeași echipă, cred că ar fi mai bine” – Lewis Hamilton.

Kimi Raikkonen de la Ferrari spune că dacă s-ar introduce mai multe mașini pe grilă, atunci multe alte lucruri ar trebui schimbate.

“Cred că ar fi frumos să avem mai multe mașini. Ar fi multe lucruri de schimbat însă. E cam greu să te gândești la ce înseamnă de fapt asta” – Kimi Raikkonen.

Brendon Hartley a concurat în Campionatul Mondial de Anduranță, competiție unde echipele aveau opțiunea de a adăuga o a treia mașină pe pistă în timpul cursei de 24 de ore de la Le Mans. Hartley a concurat în multe echipe în care a avut mai mult decât un singur coechipier, mai ales în timpul succeselor cu Porsche.

“Din punctul de vedere al unui pilot, cred că ar fi grozav să avem mai multe mașini. Din punctul de vedere al unei echipe, din punct de vedere logistic, nu știu, nu mă pricep. Ar putea face negocierea contractelor pentru 2019 ceva mai ușoară” – Brendon Hartley.