Red Bull, reacție oficială despre venirea din 2019 la Toro Rosso a lui Mick Schumacher

Red Bull, reacție oficială despre venirea din 2019 la Toro Rosso a lui Mick Schumacher

Pilotul de 19 ani, fiul lui Michael Schumacher, a fost una dintre țintele echipei junioare Red Bull, spun jurnaliștii italieni.

Unul dintre liderii Red Bull a negat faptul că Toro Rosso se pregătesc să îl ia sub aripa lor pe fiul lui Michael Schumacher, care ar fi urmat să ocupe unul dintre cele două locuri ale echipei pe grila din 2019. Pilotul de doar 19 ani și care concurează în F3 se bucură deocamdată de trei victorii care îl plasează la doar 3 puncte de fruntea clasamentului.

Motorsport Italia au titrat că performanțele tânărului pilot au captat atenția Red Bull, Toro Rosso dorindu-l la echipă începând cu 2019, mai ales că Pierre Gasly se pregătește să facă pasul spre echipa mare și Brendon Hartley urmează să rămână singur după un sezon deloc ușor.

După zvonurile din presa italiană, Dr. Helmut Marko de la Red Bull a negat vehement informația, acesta fiind direct responsabil de piloții tineri care vin la formația sponsorizată de compania producătoare de băuturi energizante.

“Nu, nu se află pe lista noastră și nu avem niciun contact cu el”, a declarat Marko pentru ziarul german Bild.

Președintele FIA Jean Todt, un prieten bun de-al lui Michael Schumacher, spune despre fiul acestuia că mai are de așteptat până să îi vină rândul de a face trecerea la competiția principală.

“Este un pilot grozav, însă mai are foarte multe de învățat. Trebuie să îi dăm timp. E pus mereu sub presiune pentru că așteptările de la el sunt uriașe”, a declarat Jean Todt pentru Bild.

Michael Schumacher încă se recuperează după accidentul de la cap la schi din 2013.