Vandoorne se gândește și nu prea la IndyCar pentru 2019

Stoffel Vandoorne spune că este deschis la ideea de a concura în IndyCar în 2019, după ce șansele sale de a rămâne la F1 sunt aproape nule.

Pilotul de 26 de ani a fost în ultima vreme sub lupa Toro Rosso, însă echipa junioare Red Bull își dorește mai nou să readucă doi foști piloți la formație. Vandoorne își păstrează deschise toate opțiunile, până ce ușa de la F1 se va închide definitiv pentru el.

“Am avut multe discuții și normal că nu toate au fost despre Formula 1. Am vorbit și în alte competiții și sper ca în următoarele săptămâni să știu ceva concret. Până ce ușa de la Formula 1 nu se închide de tot, trebuie să rămâi deschis la toate posibilitățile. Există multe proiecte interesante la care aș putea lua parte la anul, dar deocamdată sunt liber” – Stoffel Vandoorne.

Campionul GP2 din 2015 a spus că una dintre opțiuni este participarea la Indianapolis 500, o cursă în care actualul său coechipier Fernando Alonso a concurat anul trecut. McLaren aparent va concura în Indy 500 anul viitor. Totuși Vandoorne admite că accidentarea lui Robert Wickens i-a cam tăiat din cheful de a pilota o mașină de IndyCar. Wickens a suferit răni extrem de grave după cursa de la Pocono 500 de luna trecută.

“După ce a pățit Robert nu mi se mai pare așa atractivă competiția. E unul dintre cele mai mari evenimente automobilistice din lume, e ceva extrem de special să lupți pentru victorie acolo. Dar există și riscuri multe, cum e și normal.”

Vandoorne spune că va aștepta să vadă ce decid cei de la McLaren în privința IndyCar înainte de a-și face planuri de intrare în seria americană.

“Depinde mult de ce decide McLaren. Nici ei nu știu exact ce vor face, cât se vor implica în programul IndyCar. Vor concura tot sezonul, vor concura doar o cursă? Până se decide echipa e greu să iau o decizie sau să văd o oportunitate în asta”, a concluzionat Vandoorne.