Formula 1 Rusia: Mercedes aruncă mănușa

Formula 1 Rusia: Mercedes aruncă mănușa

Lewis Hamilton reamintește tuturor că Soci Autodrom este teritoriu Mercedes impunându-se fără drept de apel în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Britanicul a stabilit un timp de 1m33.385s stabilit cu pneurile cele mai moi aduse aici de Pirelli. În urma sa, pe locul 2 îl găsim pe coechipierul Bottas care a fost aproape 2 zecimi de secundă mai lent. Piloții Mercedes au fost cei mai rapizi pe sectoarele de viteză (S1 și S2) cu Max Verstappen recordman pe ultimul sector, cel tehnic, pe care monopostul Red Bull nu pare să aibă rival.

Olandezul încheie FP2 pe locul al 3-lea la 442 de miimi de lider. Alături de el pe linia a doua a sesiunii este Daniel Ricciardo, coechipierul de la Red Bull. Australianul a fost cu 17 miimi de secundă mai lent ca Verstappen, însă, oricare ar fi performanțele celor doi în calificări, ei vor fi penalizați pentru cursă din cauza schimbării PU-ului.

Vettel și Raikkonen urmează în clasamentul sesiunii. Germanul a avut o întârziere de 542 de miimi pe pneul cel mai moale, iar Raikkonen cu alte 5 zecimi mai lent. A fost o sesiune deloc reușită pentru Ferrari, care veneau în Rusia în postura de favoriți. Dacă ar fi să tragem linie acum, Ferrari ar fi abia treia forță, după Mercedes și Red Bull. Să vedem însă dacă Daniil Kvyat va putea întoarce norocul pentru Scuderie (rusul deja lucrează în simulator).

Sergio Perez și-a recuperat monopostul de la Nicholas Latifi și a înregistrat a 7-a performanță a sesiunii. El a fost urmat de Pierre Gasly de la Toro Rosso Honda și de coechipierul Ocon.

Sauber își face din nou apariția în top 10 cu Ericsson la 1,9s în spatele lui Hamilton. Foarte interesantă performanța suedezului care a pus un Sauber înaintea unui Haas propulsat de același PU. Kevin Magnussen încheie FP2 pe locul 11.

Carlos Sainz a fost al 12-lea, cu Charles Leclerc ceva mai calm pe locul 13 la 2 secunde de lider. Nico Hulkenberg abia al 14-lea și Romain Grosjean în spatele său pe locul 15.

Brendon Hartley, al doilea pilot Toro Rosso Honda a fost al 16-lea cu Alonso și Vandorne pe locurile 17 și 18.

Ca de obicei, Williams încheie clasamentul, eroul local Sirotkin fiind mai rapid decât Stroll.

© f1.com