Formula 1 Rusia: Vettel se impune în FP1

Formula 1 Rusia: Vettel se impune în FP1

Prima sesiune de antrenamente libere din Soci s-a încheiat cu Sebastian Vettel pe primul loc. Germanul a stabilit un timp de 1m34.488s folosind pneurile HyperSoft.

Al doilea a fost Max Verstappen de la Red Bull. Olandezul a fost cu 0,05s mai lent pe aceeași compoziție de pneu. De notat că echipa austriacă începe week-end-ul cu PU-uri noi atât pentru Ricciardo cât și pentru Verstappen. Inginerii Red Bull au hotărât să revină la versiunea B a PU-ul francez care în opinia lor s-ar descurca mai bine pe circuitele aflate la altitudine.

Mercedes AMG încheie FP1 pe locurile 3 și 4 cu Hamilton la peste 3 zecimi în urma lui Vettel și Bottas la ceva mai mult de jumătate de secundă. De spus că echipa campioană mondială nu a făcut niciun tur rapid folosind cea mai moale compoziție de pneu, ei limitându-se la compozițiile UltraSoft (pe care au stabilit cei mai buni timpi) și Soft (folosite în a doua jumătate a sesiunii).

Daniel Ricciardo a fost al 4-lea la puțin peste o secundă de lider. Australianul a avut o sesiune agitată. Monopostul său a luat foc în garajul Red Bull, echipa lichidându-l repede. Cel mai probabil o scurgere de ulei de la cutia de viteze.

Kevin Magnussen a fost cel mai rapid pilot al celor de la Haas, el fiind al 8-lea la 1.7s de lider. În urma sa Nico Hulkenberg și Antonio Giovinazzi. Italianul, confirmat la anul în locul lui Eircsson, a pilotat în FP1 monopostul suedezului. El a terminat sesiunea la 2,2s de Vettel.

Grosjean a fost al 11-lea cu Gasly imediat în urma sa. Fernando Alonso a fost ținut pe bară în FP1, în locul lui pilotând cel care îl va înlocui pe Stoffel Vandoorne din 2019 – Lando Norris. De remarcat prestația bună a britanicului care a reușit să fie mai rapid decât Vandoorne.

Charles Leclerc a fost al 14-lea, la puțin peste 2 secunde și jumătate în urma lui Vettel. A fost o sesiune extrem de dificilă pentru monegasc. El s-a chinut să găsească un setup potrivit pentru monopostul C37. Fiecare tur rapid al său a fost compromis de comportamentul supravirator al mașinii care în cele din urmă a dus la supraîncălzirea trenului spate făcând imposibil un forțaj care să ducă la o poziție mai bună la sfârșitul sesiunii.

Artem Markelov a fost al 3-lea nume nou în FP1. Rusul, pilot în GP2 i-a ținut locul lui Carlos Sainz în cadrul echipei Renault. El a încheiat pe locul 15 la aproape 2,7s de Vettel.

Vandoorne a fost abia al 14-lea în urma lui clasându-se Nicholas Latifi (pus de Force India în locul lui Sergio Perez în FP1). Canadianul a avut o întârziere de 2,7s față de lider și de 1,6s față de Esteban Ocon.

Sergey Sirotkin a fost al 18-lea, urmat de Brendon Hartley cu probleme de balans al monopostului și Lance Stroll care nu a reușit decât 13 tururi în 90 de minute.

© f1.com