Formula 1 Rusia: Mercedes acaparează prima linie a grilei cu Bottas în pole

Formula 1 Rusia: Mercedes acaparează prima linie a grilei cu Bottas în pole

Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu al Rusiei, devansându-l pe Lewis Hamilton în calificări la Soci.

Bottas a obținut al doilea pole al sezonului Formulei 1, stabilind un nou record pe circuitul de la Soci, din Rusia, la capătul unei sesiuni de calificări dominate de către Mercedes. Echipa germană a fost net superioară rivalei Ferrari, care a fost nevoită să se mulțumească cu linia a doua a grilei de start.

Finlandezul de la Mercedes a fost cronometrat în 1:31.387 și a profitat de faptul că Hamilton a comis o eroare în al doilea său tur rapid din Q3. Britanicul avea un avans de aproximativ două zecimi de secundă după primul sector și avea nevoie de un tur rapid după ce în prima sa încercare din ultima parte a calificărilor fusese depășit de Bottas pentru doar 0.004s. Hamilton a încheiat la 0.145s în urma colegului său după ce finlandezul și-a îmbunătățit timpul.

Sebastian Vettel va pleca în cursă al 3-lea, fiind cu peste o jumătate de secundă mai lent decât Bottas. Kimi Raikkonen s-a clasat al 4-lea, în timp ce restul echipelor au stabilit tururi cu peste 2 secunde mai lente decât pole-man-ul cu excepția lui Kevin Magnussen de la Haas, care s-a clasat al 5-lea. Esteban Ocon și Sergio Perez îl vor avea între ei pe Charles Leclerc la start, în timp ce Romain Grosjean și Marcus Ericsson au completat primele 10 poziții în condițiile în care Red Bull nu a ieșit pe circuit în Q2. Atât Max Verstappen, cât și Daniel Ricciardo vor fi penalizați duminică, astfel încât vor lua startul din coada grilei.