Formula 1 Rusia: Mercedes se îndreaptă spre pole-position

Formula 1 Rusia: Mercedes se îndreaptă spre pole-position

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot și în ultima sesiune de antrenamente libere de la Soci. Britanicul a stabilit un timp de 1m33,067s folosind pneurile cele mai moi. Este un nou record al circuitului din Rusia. Alături de el pe prima linie a sesiunii îl găsim pe Valtteri Bottas, al doilea pilot al celor de la Mercedes AMG la o distanță în timp de 0,254s. Mercedes a stabilit record de timp pe 2 dintre cele 3 sectoare al circuitului (S2 și S3). S1 aparține germanului Sebastian Vettel

Linia a doua este ocupată de piloții Ferrari cu Vettel marginal mai rapid decât Kimi Raikkonen (-0,021s). Scuderia a reușit să găsească un setup ceva mai potrivit în urma simulărilor efectuate de Daniil Kvyat aseară, dar distanța în timp față de Hamilton este în continuare extrem de mare: +0.600s. Să fie oare doar o mapare conservatoare ? La cum arată monopostul pe pistă, aș spune că este vorba mai degrabă de un comportament departe de ideal pe pneurile cele mai moi.

Verstappen și Ricciardo ocupă linia a treia a sesiunii. Olandezul a fost cu puțin peste jumătate de secundă mai rapid decât coechipierul lui. Supriza sesiunii: Leclerc. După FP1 și FP2 se părea că week-end-ul din Rusia va fi extrem de dificil pentru monegasc, însă noaptea este un sfetnic bun. Charles a reușit să fie al 7-lea cel mai rapid pilot, la doar 2 zecimi în urma lui Ricciardo.

Ocon și Magnussen sunt următorii în clasamentul sesiunii, în aceeași zecime cu Leclerc. În urma lor, Perez și Sainz.

Gasly, care ieri a testat varianta nr. 3 a ICE-ului Honda – care va fi folosită la Suzuka – a revenit la PU-ul spec 2 și s-a clasat al 12-lea la 2 secunde de Hamilton. În urma sa, Romain Grosjean de la Haas F1.

Hulkenberg a încheiat pe locul 14 cu Ericsson de la Sauber abia pe locul 15, la 0,8s de coechipierul Leclerc.

Hartley a fost al 16-lea la aproape 3 secunde de lider, iar în urma sa, obișnuiții acestor locuri. Williams (cu Sirotkin și Stroll în această ordine) și McLaren cu Vandoorne mai rapid decât Alonso.

Urmează calificările. Dacă este să extrapolăm rezultatele putem spune că Mercedes este clar favorită la pole position. Asta dacă Ferrari nu face sandbagging. Și de obicei nu face…

© f1.com