Formula 1 Japonia: Mercedes îşi extinde avansul în FP2

Formula 1 Japonia: Mercedes îşi extinde avansul în FP2

Lewis Hamilton a câştigat şi cea de-a doua sesiune de antrenamente libere de la Suzuka, el fiind urmat, la fel ca în FP1 de colegul Valtteri Bottas. Piloţii Mercedes au folosit variantele moi de pneu aduse aici de Pirelli. În prima fază au mers cu pneurile Soft, iar apoi, simulările de calificare au fost făcute cu pneul SuperSoft . Hamilton a stabilit un timp de 1m28,217s fiind mai rapid decât Bottas cu 0,461s. De altfel piloţii Mercedes a fost singurii care au reuşit să scadă sub pragul de 1m şi 29 de secunde pe tur.

Locul 3 i-a revenit lui Sebastian Vettel de la Ferrari. Germanul a avut o întârziere de 833 de miimi de secundă, pe aceeaşi compoziţie de pneu – SuperSoft. De notat că la sfârşitul turului lansat Vettel a întâlnit 2 piloţi întârziaţi, timpul său fiind uşor afectat. Nu că ar fi contat foarte tare dacă ar fi avut la dispoziţie pista goală. Mercedes a părut monopostul mai calm şi mai uşor de controlat, în special în primul şi ultimul sector.

Max Verstappen aduce Red Bull pe locul 4, la o secundă de lider. În urma lui, Kimi Raikkonen cu o întârziere de 2 zecimi. De spus că piloţii Ferrari au folosit două configuraţii aerodinamice diferite. Kimi a testat aripa faţă nouă introdusă în Rusia, iar Vettel a revenit la aripa faţă de la mijlocul sezonului.

Daniel Ricciardo încheie pe locul 6 la 15 miimi de Kimi. În urma lui, Esteban Ocon. Francezul s-a făcut remarcat în FP2, stilul său de pilotaj ajutându-l în special în primul sector al traseului.

Romain Grosjean a fost al 8-lea, el fiind urmat de Marcus Ericsson de la Sauber. După locul 10 în FP1, suedezul reuşeşte să urce pe 9 în FP3 graţie unui tur de pistă mai rapid cu 7 zecimi decât în FP1.

Brendon Hartley aduce monopostul Toro Rosso cu PU Honda nr. 3 pe locul 10. Încă nu este clar cât de rapid este noul PU, asta rămâne de văzut în calificări.

Sergio Perez a fost al 11-lea înaintea lui Nico Hulkenberg de la Renault, pe locul 12. Francezul Gasly de la Toro Rosso a fost al 13-lea într-o sesiune în care primele 60 de minute le-a petrecut la boxe din cauza unei probleme la pompa de combustibil din rezervor.

Carlos Sainz încheie FP2 pe locul 14 înaintea monegascului Leclerc care a avut de furcă cumonopostul Sauber. O schimbare de setup i-a compromis sesiunea. Sărbătoritul zilei, Magnussen a fost al 16-lea în faţa “rivlului” Alonso.

Piloţii Williams în frunte cu Sirtokin ocupă locurile 18 şi 19 pentru ca ultimul în clasament să fie Stoffel Vandoorne revenit în cockpit-ul monopostului MCL33 după ce în FP1 acesta a fost pilotat de Lando Norris, cel care îl şi va înlocui la anul.

 

© f1.com