Formula 1 Japonia: Mercedes se impune cu ușurință în FP1

Formula 1 Japonia: Mercedes se impune cu ușurință în FP1

Mercedes AMG continua parcursul dominant început în Rusia și se impune în Free Practice 1 în Japonia.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot oprind cronometrul la 1m.28,691s. De remarcat că piloții Mercedes nu au folosit compoziția cea mai moale de pneu. Hamilton a incălțat pneul Medium în prima jumătate a sesiunii și pneul Soft în ultmele 50 de minute.

Valtteri Bottas a fost al doilea, la 0,446s în spatele coechipierului. Finlandezul a început FP1 cu pneul Soft, dar a fost mai rapid pe pneul Medium.

Daniel Ricciardo a fost al 3-lea, la 0,682s de lider. Australianul a fost folosit pneurile SuperSoft.

Locurile 4 și 5 au revenit piloților Ferrari cu Raikkonen înaintea lui Vettel (58 de miimi). Venind în Japonia cu 10 seturi de pneuri SuperSoft, italienii au folosit numai pneurile roșii.

Max Verstappen a fost al 6-lea la 1.150s de lider. În urma lui, Esteban Ocon și Romain Grosjean care a avut de furcă cu frânele monopostului.

Leclerc și Ericsson de la Sauber încheie FP1 oe locurile 9 și 10 la 2,2s respectiv 2,3 secunde de lider.

Pierre Gasly a fost al 11-lea cu spaniolul Sainz la aproape 30 de miimi în urma lui. Perez și Magnussen au încheiat pe locurile 13 și 14 cu Nico Hulkenberg pe 15.

Lance Stroll urcă monopostul Williams pe locul 16, iar Brendon Hartley încheie sesiunea la aproape 1 secundă în urma coechipierului său, pe 17.

Fernando Alonso a fost abia al 18-lea, dar McLaren a folsoit numai penurile Medium. Alonso a avut parte de un tete-a-queue la intrarea în complexul Degner, insă a reușit să evite barierele de protecție.

Sirotkin a fost al 19-lea, iar ultimul clasat a fost Lando Norris care a pilotat în locul lui Stoffel Vandoorne al doilea monopost McLaren.

© F1.com