Formula 1 Japonia: Ploaia își face apariția în FP3

Formula 1 Japonia: Ploaia își face apariția în FP3

Speranțele piloților care au avut probleme de setup în FP1 și FP2 de a avea parte de o a treia sesiune uscată s-au dus pe apa sâmbetei (la propriu). O aversa de ploaie a dat peste cap planurile și în primele 40 de minute a fost mai mult liniște pe pista pentru ca în ultimele 20 de minute pista să se aglomereze.

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, britanicul stabilind repereull sesiunii în ultimele 10 minute. 1m29,599s – cu pneurile SuperSoft.

Al doilea a fost Sebastian Vettel la 116 miimi în spatele britanicului. Germanul a testat soluțiile propuse în urma simulărilor de la Maranello. Monopostul pare ceva mai stabil, cel putin pe ultimul sector insa Vettel încă nu este mulțumit per total. De notat că cel mai bun tur al lui Vettel a fost făcut pe pneuri extrem de uzate.

Raikkonen a fost al 3-lea. Timpul său a fost stabilit în primele minute ale sesiunii când pista era complet uscată.

Max Verstappen a fost al treilea la 0,7s de lider cu Bottas si Ricciardo în urma lui.

Force India ocupă locurile 7 și 8 cu Ocon înaintea lui Perez. Carlos Sainz încheie FP3 pe locul 9 în urma sa aliniindu-se piloții Haas F1. Magnussen a fost cu 1 zecime mai rapid decât Grosjean.

Leclerc a fost abia al 12-lea cu Hartley și Stroll pe 13 și 14. Canadianul a reușit cel mai bun tur cu 4 minute înainte de final.

Nico Hulkenberg încheie pe 15 o sesiune în care la ultimul run, pierde controlul în S-uri și lovește violent parapetele de protecție. S-ar putea ca inginerii Renault să nu poată repara monopostul la timp pentru claificări.

Ericsson, Alonso, Sirotkin și Vandoorne urmează în clasament cu Pierre Gasly ultimul. Francezul s-a plâns de vibrații puternice din partea PU-ului.

© f1.com