Formula 1 Austin, USA: Mercedes începe cu dreptul weekend-ul american

Formula 1 Austin, USA: Mercedes începe cu dreptul weekend-ul american

Ploaia nu a ţinut piloţii departe de pistă în FP1. Condiţiile meteo au obligat piloţii să folosească pneurile intermediare, iar dintre toţi, piloţii Mercedes au fost cei mai rapizi.

Lewis Hamilton s-a impus aşadar în FP1, stabilind un timp reper de 1m47,502s. El a fost urmat de coechipierul Bottas la 1,304s. Britanicul a s-a simţit cel mai bine pe pista udă din Texas, monopostul Mercedes fiind de departe cel mai poerformant în astfel de condiţii.

Perechea Verstappen – Ricciardo a urmat în clasament. Olandezul a terminat sesiunea în aceeaşi zecime de secundă cu Bottas, iar Ricciardo a fost cu aproape jumătate de secundă mai lent decât el şi cu 1,8s mai lent ca Hamilton.

Locurile 5 şi 6 au fost ocupate de piloţii Ferrari cu Vettel mai rapid decât Raikkonen. Finlandezul a testat noile updrade-uri, însă condiţiile meteo au împiedicat echipa să obţină răspunsurile necesare. Germanul Vettel a avut pachetul aerodinamic din Suzuka pentru a face o comparaţie directă iar cel mai bun timp al său a fost la aproape 2 secunde de Hamilton, dar cu aproape 0,45s mai rapid decât Raikkonen.

Sainz a fost al 7-lea cel mai rapid pilot al sesiunii la puţin peste 3 secunde de lider. El a fost umat de Romain Grosjean de la Haas şi de Leclerc de la Sauber. Coechipierul lui, Marcus Ericsson a fost al 10-lea, cu Fernando Alonso de la McLaren, un loc mai jos.

Lando Norrsis, cel care a pilotat în locul lui Stoffel Vandoorne a fost al 12-lea la 2 zecimi de Alonso.  Pierre Gasly a fost al 13-lea cu Sergio Perez pe locul 14 la aproape 4 secunde de lider. Serghei Sirotkin a fost al 15-lea, la puţin peste 4 secunde de Hamilton,cu Magnussen, Ocon şi Hulkenberg  în urma lui.

Stroll şi Gelael (care a pilotat în locul lui Hartley) încheie clasamentul sesiunii.

O sesiune FP1 deloc reprezentativă, însă una din care deducem că Mercedes este cel mai bun monopost pe pistă udă.

© F1.com