Formula 1 Austin, USA: Ferrari arată semne de revenire in FP3

Formula 1 Austin, USA: Ferrari arată semne de revenire in FP3

Prima sesiune cu adevărat uscată de până acum cu piloți care au au putut încălța pneurile slick s-a încheiat cu piloții Ferrari pe primele două poziții ale clasamenteului. Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot, el stabilind un timp de 1m33.797s. Germanul a fost de departe cel mai rapid pilot pe ultimul sector al circuitului.

În urma lui s-a clasat coechipierul Raikkonen, la 46 de miimi de secundă. El a fost cel mai rapid pilot pe primul sector al circuitului. De spus că piloții Ferrari au început sesiunea cu simulări de calificare. Abia în ultimele 7 minute au ieșit pentru câteva tururi cu pneurile UltraSoft și benzină multă în rezervor pentru simulările de cursă.

Mercedes, spre deosebire de italieni au ales să înceapă sesiunea evaluând pneurile pentru cursă. Lewis Hamilton a folosit cele mai moi pneuri pentru race sim, iar Valtteri Bottas a folosit pneurile SuperSoft. După prima jumătate de oră ei au schimbat programul și au încercat o simulare de calificări. Lewis Hamilton a încheiat sesiunea pe locul 3 la 73 de miimi de Vettel. De spus că britanicul a reușit cel mai bun timp la ultima încercare de calificare. El a fost cel mai rapid pilot în secotrul median al circuitului.

Valtteri Bottas a fost al 4-lea la peste 7 zecimi de lider. Monopostul Mercedes a părut că nu poate aduce pneurile în temperatură suficient de repede. Cel puțin în cazul lui Bottas.

Red Bull acaparează locurile 5 și 6 cu Max înaintea lui Daniel. Două zecimi diferența între piloții team-ului austriac și aproape o secundă de liderul Vettel. Diferența de timp față de reperul din S1 și S2 a fost undeva la 2-3 zecimi, pentru ca în S3, acolo unde Red Bull era considerată una dintre favorite să fie undeva la 0,4 secunde.

Viitorul pilot Ferrari, Charles Leclerc a încheiat Fp3 pe locul 7 la o secundă și jumătate de viitorul coechipier, iar în urma lui Sergio Perez, proaspăt reconfirmat la echipa Force India.

Carlos Sainz a fost al 9-lea cu Romain Grosjean închizând top 10. Ambii în aceeași zecime, dar la 1,6s de lider.

Primul sub linie, Esteban Ocon. El a fost urmat de conaționalul Gasly pe un monopost Toro Rosso cu un PU nou și cu un pachet aerodinamic upgradat. Diferența față de Vettel în cazul lui Gasly: 1,9 secunde.

Al doilea pilot Haas, Kevin Magnussen a fost al 13-lea cel mai rapid pilot. Pe 14, Nico Hulkenberg de la Renault. Echipa franceză pare că o ia încet-încet înapoi.

Marcus Ericsson a fost al 15-lea, la 2,2 secunde de Vettel și mai important, la 0,7 de coechipierul Leclerc. Asta în condițiile în care ambii au avut același program.

Williams nu mai este lanterna roșie a sesiunii. Lance Stroll și Sergehy Sirtokin au ocupat locurile 16, respectiv 17. Stoffel Vandoorne s-a clasat pe locul 18, cu Brendon Hartley imediat în urma lui.

Ultimul, Fernando Alonso, la 2 miimi de Hartley și la 30 de miimi de Vandoorne.

© f1.com