Formula 1 Mexic: FP3 apropie performanțele

Formula 1 Mexic: FP3 apropie performanțele

Red Bull continuă să fie cea mai rapidă echipă în Mexic. Ploaia căzută azi noapte și temperaturile mult mai scăzute, atât în aer cât și la nivelul asfaltului au permis însă urmăritorilor să se apropie.

Max Verstappen s-a impus așadar și în FP3. Olandezul a oprit cronometrul la 1m16,284ss. A fost cel mai rapid pe ultimele 2 sectoare ale circuitului. Pe locul 2 îl găsim pe Lewis Hamilton. Britanicul s-a apropiat la doar 153 de miimi de tânprul olandez. Mercedes a profitat de temperaturile mai scăzute și a putut activa o mapare mai agersivă a PU-ului. Pe locul 3 îl găsim pe germanul Vettel care a fost cu 282 de miimi mai lent decât Verstappen.

De remarcat că Ferrari are cea mai rapidă masină pe liniile drepte dar pierde pe sectorul 2 și mai cu seamă pe sectorul 3. Iar asta înseamnă că problemele cu pneurile încă nu sunt încă rezolvate.

Daniel Ricciardo a fost al 4-lea într-o sesiune extrem de aglomerată. Majoritatea piloților ai ieșit pe pistă abia în ultimele 30 de minute, după ce pista s-a uscat. Australianul ar fi putut obține un timp mai bun însă aglomerația de pe circuit l-a împiedicat s-o facă. Raikkonen urmează în clasamentul sesiunii. Întârzierea finlandezului a fost de 761 de miimi.

Charles Leclerc a terminat sesiunea pe locul 6 după ce cu 3 minute înainte de final se instalase pe primul loc cu un timp la doar 2 zecimi de performanța de ieri a lui Verstappen. Sainz demonstrează că și monopostul Renault se simte bine pe pista din Mexic. Spaniolul a fost al 7-lea la 1 secundă de lider. Pierre Gasly a încheiat pe locul 8 în fața lui marcus Ericsson de la Sauber.

Al doilea pilot Renault, Nico Hulkenberg a fost al 10-lea la aproape 1,4 secunde de Verstappen. Este o diferență de timp asemănătoare cu cea de ieri. Force India urmează în clasament, Ocon și Perez ocupând locurile 11 și 12.

Romain Grosjean a fost al 13-lea, cu un loc înaintea lui Stoffel Vandoorne, din nou cel mai rapid pilot al celor de la McLaren. Alonso a fost cu o zecime mai lent și a încheiat sesiunea pe locul 15. Brendon Hartley, care ieri termina FP2 pe locul 2 a fost doar al 16-lea înaintea lui Sirotkin și Stroll.

Ultimul cu timp pe tabelă a fost Valtteri Bottas. Finlandezul a fost nevoit să abandoneze sesiunea cu 10 minute înainte de final din cauza unor probleme la sistemul hidraulic. Teoretic echipa are timpul necesar să schimbe PU-ul cu unul mai vechi pentru ca finlandezul să poată lua parte la calificări însă această problemă este una care-l va îngrijora pe Hamilton. Ambele monopsoturi au raportat probleme de supraîncălzire ieri. Sistemul hidraulic a fost primul care a emis o astfel de alertă în FP2 și iată că azi a cedat.

Kevin Magnussen nu făcut decât un tur de instalare după care a rămas în garaj. Inginerii Ferrari au descoperit o problemă la intercooler și s-au apucat să-l schimbe. Din cauza poziționării îm mijlocul monopostului, operațiunea a fost de durată astfel că Magnussen nu a putut reveni pe pistă.

© f1.com