Formula 1 Mexic: Red Bull în față, restul departe

Formula 1 Mexic: Red Bull în față, restul departe

După ce a câștigat fără drept de apel FP1, Red Bull se detașează și mai mult în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

Max Verstappen a fost din nou cel mai rapid pilot oprind cronometrul la 1m16.720s. Monoposturile Red Bull pot ține în viață pneurile pe toată durata turului rapid astfel că deficitul de putere nu se simte din cauza altitudinii mari. Olandezul nu a fost lipsit de probleme însă. Cu 15 minute înainte de sfârșitul sesiunii monopostul său s-a oprit brusc, la fel cum a pățit Ricciardo în Austin. Dacă pentru asutralian problema a fost una electrică, echipa suspectează o problemă la sistemul hidraulic.

Ricciardo a fost al doilea, la 153 de miimi în urma lui Verstappen și după el se cască hăul.

Carlos Sainz a fost al treilea pe un monopost Renault care deși submotorizat în comparație cu Mercedes sau Ferrari a reușit să fie mai rapid ca aceștia. Distanța față de Red Bull este însă masivă. 1,233 secunde. După Sainz, la alte 10 miimi, Sebastian Vettel. Ferrari a revenit la specificația vecge de monopost, inlocuind podeaua nouă cu varianta folosită în Statele Unite.  Vettel a reușit să urce pe locul 4 abia după ce a montat pneurile HyperSoft, la a doua simulare de calificare.

Al 5-lea este coechipierul lui Sainz, Nico Hulkenberg. Germanul a fost cu aproape o zecime mai lent decât Vettelm dar totuși mai rapid ca ambele monoposturi Mercedes.

Al 6-lea, Brendon Hartley. Da, ați citit bine. Hartley a folosit upgradeurile aerodinamice dar PU-ul vechi spec 2. Cel puțin aici, în Mexic. Neozelandezul a fost cu 1,341s mai lent ca Verstappen.

Urmează Lewis Hamilton la aproape 1,4s de lider. Britanicul s-a plâns toată sesiunea de lipsa de aderență a monpostului său, însă lucrurile au fost la fel pentru majoritatea piloților. Raikkonen, câștigătorul din Austin a fost al 8-lea cu 7 miimi mai rapid decât celălalt finlandez de pe grilă, Valtteri Bottas clasat al 9-lea.

Piloții Force India, Perez și Ocon au încheiat FP2 pe locurile 11 și 12 cu Grosjean Leclerc pe 13 și 14. Ei au fost primii piloți ce au încheiat FP2 la peste 2 secunde de lider.

Gasly a fost al 14-lea după ce a ratat FP1 din cauza unei probleme întâmpinate de echipa la schimbarea PU-ului. Vandoorne a fost cel mai rapid pilot McLaren la 2,3s de Verstappen. În urma lui, Stroll, Ericsson și Sirotkin.

Fernando Alonso a fost al 19-lea, iar ultimul, Kevin Magnussen la aproape 3 secunde de Verstappen.

O sesiune cel puțin ciudată, dar dacă și mâine e așa, vom avea parte de o cursă extrem de interesantă.

© F1.com