Formula 1 Brazilia: Mercedes revine în frunte în FP2

Formula 1 Brazilia: Mercedes revine în frunte în FP2

Valtteri Bottas a readus săgețile argintii în fruntea clasamentului în cea de-a doua sesiune de antrenamente libdere. Finlandezul a oprit cronometrul la 1m08.846s (timp stabilit cu cea mai moale vaariantă de pneu adusă aici de Pirelli).

Alături de el, pe prima linie a grilei virtuale a fost Lewis Hamilton. Proaspătul campion mondial a fost cu doar 3 miimi de secundă mai lent decât coechipierul său însă problemele de balans ale monopostului său încă nu au fost rezolvate. Timpul lui Hamilton a fost stabilit la ultima încercare cu pneurile SuperSoft.

Sebastian Vettel a fost al treilea în această sesiune, dar la fel ca în FP1, foarte aproape de lider. Doar 71 de miimi de secundă între el și Bottas. Alături de el pe ce-a de-a doua linie a clasamentului sesiunii îl găsim pe australianul Daniel Ricciardo care încheie FP2 cu puțin peste 3 zecimi întârziere.

Max Verstappen a fost al 5-lea într-o sesiune din care a ratat ceva mai mult de jumătate. Mecanicii săi au descoperit o fisură în radiatorul de ulei despre care se pare că s-a produs încă din Mexic. Operațiunea de schimbare a fost destul de laborioasă durând peste 2 ore. Olandezul încheie FP2 așadar pe locul 5 la aproape jumătate de secundă de lider.

Kimi Raikkonen a fost al 6-lea la 566 de miimi în urma conaționalului. Finlandezul a avut o sesiune destul de agitată, fiecare tur rapid al său fiind întrerupt de piloți lenți.

Romain Grosjean este din nou best of the rest. Francezul a venit la aproape o secundă de Bottas. El a fost secondat de data asta de Charles Leclerc care a fost cu 64 de miimi de secundă mai rapid decât Kevin Magnussen.

Esteban Ocon este ultimul pilot care intră în top 10 în FP2, coechipierul Perez fiind clasificat pe poziția imediat următoare. Pierre Gasly aduce Toro Rosso pe locul 12, iar Fernando Alonso care i-a lăsat monopostul lui Lando Norris în FP1 a încheiat sesiunea pe locul 13.

Carlos Sainz, cel care îl va înlocui pe spaniol în 2019 la McLaren a fost al 14-lea, iar după el în clasament un alt pilot care a lipsit în FP1, Marcus Ericcson. Suedezul a avut o întârziere de 1,6s față de Bottas și de 0,6 fațăd e coechipierul Leclerc.

Sirotkin a fost cel mai rapid pilot Williams, el încheind FP2 pe locul 16. În urma sa Vandoorne, Stroll, Hartley și Nico Hulkenberg. Germanul a parcurs doar 6 tururi înainte de a lovi barierele Armco la ieșirea din virajul 13.

O sesiune înaintea căreia Pirelli a mărit din nou presiunile în pneuri, iar asta s-a văzut pe simulările de cursă. Cel mai afectat a fost Vettel. Și astăzi nu a fost atât de cald cum se așteaptă în ziua cursei.

© f1.com