Formula 1 Brazilia: Ferrari domină FP3

Formula 1 Brazilia: Ferrari domină FP3

Scuderia Ferrari a preluat ștafeta de la Red Bull și Mercedes și s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere din Brazilia. Sebastian Vettel a fost cel mai rapid pilot stabilind și un nou record al circuitului. 1m07.948s a fost cel mai bun timp al sesiunii stabilit folosind pneurile de calificare – SuperSoft.

Al doilea în clasamentul FP3 a fost Lewis Hamilton. Britanicul nu s-a putut apropia la mai puțin de 0,2s de Vettel însă inginerul său pare încrezător. Hamilton a fost chemat de câteva ori în garajul echipei sale pentru a investiga sursa unei emisii de fum. Mercedes a confirmat că fumul provenea de la un furtun de recirculare a vaporilor de ulei care s-a desprins.

Al treilea a fost Valtteri Bottas, însă întârzierea lui a fost mai mare de jumătate de secundă. Conaționalul Raikkonen a fost al 4-lea  la 35 de miimi în urma lui Bottas. Kimi s-a declarat nemulțumit de setup-ul monopostului Ferrari cu numărul 7. Rămâne de văzut dacă se mai poate face ceva în Q1 sau Q2.

Max Verstappen și Daniel Ricciardo monopolizează linia a treia a ”grilei” sesiunii. Olandezul a fost cu 55 de miimi mai rapid decât Ricciardo, dar cu aproape 8 zecimi mai lent decât Vettel. Lipsa de putere a PU-ului Renault își spune cuvântul.

Haas este echipa a 4-a a sesiunii, cu Magnussen înaintea lui Grosjean pe locul 7. În ritmul ăsta, echipa lui Gene Haas pare să câștige războiul cu Renault.

Pierre Gasly aduce monopostul Toro Rosso propulsat de Honda pe locul 9, la aproape 1,5s de lider. El a fost urmat de monegascul Leclerc cu 46 de miimi de secundă mai lent.

După un FP2 ratat, Nico Hulkenberg a reușit să încheie FP3 făr incidente fiind al 11-lea cel mai rapid pilot al sesiunii, la 1,513s de Vettel. Esteban Ocon care a trebuit sa schimbe cutia de viteze dupa FP2 și din cauza căreia va primi o penalizare de 5 poziții pe grila a fost al 12-lea. Suedezul Ericsson a încheiat pe locul 13 înaintea celui de-al doilea pilot Renault, Carlos Sainz. Spaniolul a avut o întârziere de aproape 2 secunde față de germanul de la Ferrari.

Sergey Sirtokin a fost al 15-lea, rusul fiind mai rapid decât Hartley, coechipierul Stroll, Alonso, Perez și Vandoorne.

© f1.com