Formula 1 Abu Dhabi: Mercedes revine în top în FP2

Formula 1 Abu Dhabi: Mercedes revine în top în FP2

Mercedes AMG reacționează și se impune în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere. Valtteri Bottas a fost cel mai rapid pilot în ultima sesiune de antrenamente a zilei oprind cronometrul la 1m.37.236s.

Pe locurile 2 și 3 îi găsim pe piloții Red Bull cu Max Verstappen mai rapid decât Daniel Ricciardo. Echipa lui Christian Horner a trebuit să se declare învinsă pentru numai 44 de miimi de secundă, însă per total Red Bull nu stă deloc rău. Da, pe un singur tur s-ar putea sa sufere din cauza deficitului de putere, dar în cursă, grație comportamentului mult mai blând cu pneurile s-ar putea să aibă de câștigat.

Lewis Hamilton a terminat sesiunea pe locul 4 la puțin peste 2 zecimi de coechipierul lui. Britanicul încă mai are de lucru la capitoul setare. Ferrari face ce face de obicei vinerea. Reduce din puterea motorului pentru a-l proteja și nu se implică în lupta pentru șefia clasamentelui. Așa se face că în FP2 cel mai rapid pilot al lor fost Raikkonen, clasat al 5-lea urmat de coechipierul Vettel la o zecime în urma lui. Simulările de cursă au arătat însă că Scuderia are probleme cu pneurile astfel că rezultatul din FP2 s-ar putea să fie o reprezentare corectă a ceea ce vom vedea în cursă. Asta dacă italienii nu găsesc o soluție în simulator până la FP3.

Grosjean a fost best of the rest. Francezul s-a clasat al 7-lea la puțin peste 8 zecimi de lider. El a fost urmat de Nico Hulkenberg de la Renault și danezul Kevin Magnussen la puțin peste o secundă de Verstappen. Ultimul în top 10 a fost Esteban Ocon, pilotul Force India fiind cu 104 miimi mai rapid decât conaționalul Pierre Gasly de la Toro Rosso.

Carlos Sainz a fost al 12-lea în FP2 urmat de conaționalul Fernando Alonso la ultima apariție în FP2 din carieră. Al doilea pilot Force India, mexicanul Sergio Perez a fost al 14-lea cel mai rapid pilot al sesiunii urmat de monegascul Charles Leclerc, pe locul 15, la 1.5s de lider.

Brendon Hartley a fost al 16-lea cu Ericsson la jumătate de secundă în urma sa. Vandoorne și el la ultima apariție într-o sesiune FP2 din carieră încheie pe locul 18 pentru ca ultimii clasați să fie piloții Williams Racing, Lance Stroll și Sergehy Sirotkin.

© Mercedes AMG
© f1.com